Биличар шрафцигер забио до дршке жртви у главу па отишао да спава

Небојша Томашевић
Биличар шрафцигер забио до дршке жртви у главу па отишао да спава

Бањалука - Горан Билчар (27) зарио је шрафцигер све до дршке у главу Бојана Миловановића (29), а након тога му није помогао, већ је потражио своју дизалицу коју је претходно бацио, те је отишао кући и мирно легао да спава.

Ово су закључци вјештака тужилаштва који су у петак саслушани у бањалучком Окружном суду током суђења Билчару због убиства Миловановића. У овом процесу због учествовања у крвавој тучи на оптуженичкој клупи су Билчарев пријатељ Марко Михаиловић (27), те Ђорђе Боровчанин (25) и Ђорђе Ђенадија (21), који су били у друштву убијеног. Специјалиста судске медицине Жељко Каран појаснио је да је шрафцигер ушао десет центиметара у главу убијеног Миловановића.

-  Имао је двије убодне ране од којих је једна на врату била плитка, те није повриједила крвне судове. Друга је била на лијевој сљепоочници и нанесена је шиљастим предметом, који је пробио кожу, кост и мозак, те направио канал дуг десет центиметара, што је изазвало смрт - рекао је Каран.

Појаснио је да је око ране остао подлив који указује да је шрафцигер до дршке ушао у главу због чега сматра да је интензитет  ударца био јак.

Вјештак судске психијатрије Сања Вукадиновић-Стојановић утврдила је да је Билчар у вријеме туче био урачунљив, способан да схвати значај и посљедице дјела. Искључила је психичке поремећаје због епилепсије.

- Он има потребу да се показује у добром свјетлу, а има нижи праг толеранције на фрустрације. Његова реакција током дјела је била више импулсивна, него афективна - рекла је Вукадиновић-Стојановић и додала да је оптужени осјетљив и да је на крају разговора с њом заплакао.

Појаснила је и да је током интервјуа закључила да је Билчар на Миловановића прво бацио дизалицу аута, а потом се вратио до гепека и узео шрафцигер.

- Није прилазио да би помогао Миловановићу, већ је тражио дизалицу. Послије сукоба је пријатеље развезао кући и, како је рекао, мирно легао да спава - казала је Вукадиновић-Стојановић.

Током цијелог саслушања вјештака, мајка убијеног Славица Миловановић  је плакала и уздисала. Сергеј Мајкић, који је у вријеме убиства, био заједно с убијеним казао је да је видио како је Билчар шрафцигером ударио Миловановића и он је одмах пао на асфалт лицем ка земљи.

- Пришао сам да му помогнем и био је у тешком стању. У том моменту Билчар и Михаиловић су трчали за Ђенадијом и Боровчанином. Када су се вратили прошли су поред мене и рекли “сада ћемо и тебе убити”. Рекао сам им да је момак у несвијести не даје знаке живота. Затим су тражили дизалицу и отишли - казао је Мајкић.

Према оптужници, крвави обрачун десио се 18. октобра прошле године у 2.40 и 3.20 часова у бањалучкој улици Николе Пашића код парка познатог као “Купусиште”. Све му је претходила мања расправа у пекари “Марчело”.

ДНК

Вјештак за ДНК анализу Зоран Обрадовић казао је да је на дршци шрафцигера којим је почињен злочин пронађен траг Горана Билчара.

- На шиљку сам нашао два биолошка трага, а на њему је доминантан ДНК профил убијеног Бојана Миловановића - казао је Обрадовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана