Bilčaru 14 godina za ubistvo Milovanovića

nezavisne.com
Bilčaru 14 godina za ubistvo Milovanovića

Banjaluka – Goran Bilčar (29) iz Laktaša osuđen je na 14 godina za ubistvo Bojana Milovanovića (29) iz Kozarske Dubice kojem je 18. oktobra prošle godine zabio šrafciger u glavu kod banjalučkog parka "Kupusište", javlja novinarka "Nezavisnih".

Presudu mu je danas u banjalučkom Okružnom sudu izrekla Snježana Kudrić.

Zbog učešća u tuči Banjalučanin Marko Mihajlović (27), Bilčarev prijatelj osuđen je na dvije godine dok su  Dubičani Đorđe Borovčanin (25) i Đorđe Đenadija (21), Milovanovićevi prijatelji  zbog učešća u tuči osuđeni na po 1,5 godinu.

Prema optužnici, do sukoba između Bilčara i Mihajilovića sa jedne i Milovanovića, enadije i Borovčanina sa druge strane, došlo je 18. oktobra prošle godine u banjalučkom parku "Kupusište".

Tokom tuče Bilčar je iz gepeka svog automobila uzeo dizalicu koju je bacio prema Milovanoviću, ali ga je promašio, a zatim je iz prtljažnika vozila izvadio šrafciger i u namjeri da ubije Milovanovića, dva puta ga ubo.

Prvi put ga je ubo u predjelu lijeve strane vrata, a potom u slepoočnicu, pri čemu je Milovanović zadobio povrede u vidu razorenja vitalno važnih moždanih centara, od čega je preminuo.

Milan Milovanović, otac nastradalog mladića, rekao je da je očekivao veću kaznu i najavio žalbu. I Miljkan Pucar, branilac Borovčanina takođe je najavio žalbu jer smatra da je kazna njegovom branjeniku prestroga. Izricanju presude nije prisustvovao Bilčarev branilac kao ni Đenadija i njegov branilac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana