Билчару 14 година за убиство Миловановића

nezavisne.com
Билчару 14 година за убиство Миловановића

Бањалука – Горан Билчар (29) из Лакташа осуђен је на 14 година за убиство Бојана Миловановића (29) из Козарске Дубице којем је 18. октобра прошле године забио шрафцигер у главу код бањалучког парка "Купусиште", јавља новинарка "Независних".

Пресуду му је данас у бањалучком Окружном суду изрекла Сњежана Кудрић.

Због учешћа у тучи Бањалучанин Марко Михајловић (27), Билчарев пријатељ осуђен је на двије године док су  Дубичани Ђорђе Боровчанин (25) и Ђорђе Ђенадија (21), Миловановићеви пријатељи  због учешћа у тучи осуђени на по 1,5 годину.

Према оптужници, до сукоба између Билчара и Михајиловића са једне и Миловановића, енадије и Боровчанина са друге стране, дошло је 18. октобра прошле године у бањалучком парку "Купусиште".

Током туче Билчар је из гепека свог аутомобила узео дизалицу коју је бацио према Миловановићу, али га је промашио, а затим је из пртљажника возила извадио шрафцигер и у намјери да убије Миловановића, два пута га убо.

Први пут га је убо у предјелу лијеве стране врата, а потом у слепоочницу, при чему је Миловановић задобио повреде у виду разорења витално важних можданих центара, од чега је преминуо.

Милан Миловановић, отац настрадалог младића, рекао је да је очекивао већу казну и најавио жалбу. И Миљкан Пуцар, бранилац Боровчанина такође је најавио жалбу јер сматра да је казна његовом брањенику престрога. Изрицању пресуде није присуствовао Билчарев бранилац као ни Ђенадија и његов бранилац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана