Билчар оптужен за убиство Миловановића, остали за тучу

Небојша Томашевић
Билчар оптужен за убиство Миловановића, остали за тучу

Бањалука - Окружно тужилаштво у Бањалуци подигло је оптужницу против Горана Билчара (27) из Лакташа којом га терети за убиство Бојана Миловановића (29) из Козарске Дубице кога је убо шрафцигером у главу.

Због учествовања у тучи оптужени су Билчарев пријатељ Марко Михајловић (37) из Бањалуке, те Ђорђе Боровчанин (25) и Ђорђе Ђенадија (21) из Козарске Дубице који су били са Миловановићем.

Тужилаштво је оптужницу подигло свега непун мјесец од истраге и она је прослијеђена бањалучком Окружном суду на потврђивање. Крвави обрачун десио се 18. октобра око три часа у бањалучкој улици Николе Пашића код парка “Купусиште”. Детаљи оптужнице нису саопштени, а како сазнајемо овом сукобу претходило је краће препуцавање између дије групе код једне пекаре.

Истрагом је утврђено да је Миловановић са друштвом био у ноћном проводу у Бањалуци, гдје су прослављали завршетак факултета једног од пријатеља. Билчар и друштво такође су били у проводу и у граду. Ове двије групе случајно среле тек када су дошле у пекару да једу. Ту је дошло до свађе када је Билчаров и Михајловићев друг добацио момцима из Дубице.

- Момци су пјевали, а он их је упитао: “Јесте ли ви неки оркестар?”. Тада је дошло до краће препирке, али све се брзо смирило и они су  се разишли - казао је извор близак истрази.

Према његовим ријечима младићи из Дубице одвезли су се “фијатом”, а Билчар и Михајловић су остали, док је њихов друг отишао кући.

- Дубичани су се након тога аутом враћали на исто мјесто два пута, што је изнервирало Билчара и Михајловића. Мислили су да их прате па су сјели у БМЊ и сустигли “фијат”,  попријечили им пут код “Купусишта”, те је дошло до свађе - казао је извор.

Додао је да је с Билчаром из аута изашао Михајловић, а с Миловановићем три друга, док је један остао у возилу.

- Дошло је до туче током које је Билчар из гепека извадио дизалицу и бацио према Дубичанима. Она их је промашила и погодила у њихово ауто. Затим је Билчар посегнуо и за шрафцигером којим је убо Миловановића у врат и лакше га повриједио, а затим га је убо у сљепоочницу изнад уха што је за младића било кобно - казао је извор близак истрази и додао да су учесници обрачуна идентификовани на основу снимака с камера видео-надзора из поменуте улице, те да су сви били под дејством алкохола.

Притвор

Бањалучко Окружно тужилаштво уз оптужницу је доставило и приједлог за продужење притвора оптуженом Горану Билчару. Њему је ова мјера одређена 20. октобра и према том рјешењу он иза решетака треба да остане до 18. новембра. Новим приједлогом затражено је да се притвор продужи до окончања главног претреса. Ова мјера је затражена због тежине и начина извршења кривичног дјела као и бојазни да би његово пуштање на слободу могло да проузрокује нарушавање јавног реда и мира.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана