Besplatan telefon 122 na usluzi građanima

Srna
Besplatan telefon 122 na usluzi građanima

Banjaluka - Iz Policijske uprave Banjaluka podsjećaju građane da im je na usluzi besplatan broj telefona 122 za hitne slučajeve na koji policijski službenici zaprimaju prijave i u skladu sa tim postupaju, rekla je Srni portparol ove uprave Marija Markanović.

Markanovićeva je istakla da je građane važno upoznati da, ukoliko su oštećeni prekršajem ili su žrtve izvršenog krivičnog djela, te ako su svjedoci događaja kojim se ugrožava tuđa lična bezbjednost ili imovina, mogu pozvati besplatan telefonski broj 122 i policija će brzo intervenisati.


Besplatni telefonski broj 122 je aktivan 24 časa konstantnim dežurstvom policijskih službenika.

"Saradnja građana i policije i razmjena bezbjednosno interesantnih informacija, podataka i korisnih saznanja o sumnjivim radnjama omogućava prevenciju, blagovremeno reagovanje policije i povećanje bezbjednosti građana i njihove imovine", precizirala je Markanovićeva.

Prema njenim riječima, da bi policijski službenici pravovremeno reagovali i time spriječili i preduprijedili veće posljedice po život, tijelo ili imovinu građana, bitno je da građani prilikom poziva na besplatan broj telefona dostave tačne i precizne podatke i odgovore na pitanja policijskog službenika koji zaprima prijavu.

Pored građana koji broj 122 pozivaju iz potrebe, svakodnevno postoje pozivi i onih koji to čine iz dosade, zabave, neznanja i njima svojstvenih razloga koji ne spadaju u nadležnost policije niti bilo kojih drugih organa, podsjetila je Markanovićeva.

Ona je istakla da su to razne kategorije lica, od djece predškolskog i školskog uzrasta, adolescenata, omladine u noćnim izlascima, psihički bolesnih lica, pijanih lica, pa do starih lica i drugih.

Kako blagovremeni poziv i brza reakcija policije mogu da spriječe veće posljedice, pa i spasu život građana, pozivamo građane da ne zloupotrebljavaju i ne zauzimaju liniju, jer time onemogućavaju pravovremenu reakciju i pružanje pomoći i usluga građanima kojima je to zaista potrebno, navela Markanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana