Бенеди Ђукановић предат у КПЗ Бањалука

nezavisne.com
Бенеди Ђукановић предат у КПЗ Бањалука

Бањалука - Бенеди Ђукановић, осумњичени за убиство бањалучког привредника Славише Крунића и његовог радника обезбјеђења Жарка Павловића, те рањавање возача Горана Илића, превезен је у Казнено-поправни завод Бањалука на Туњицама.

Како јавља новинар “Независних”, Ђукановић је у довезен уз јаке мјере обезбјеђења, а иза браве би требало да проведе мјесец дана, јер му је већ одређен притвор.

Одбјегли Ђукановић се синоћ предао сарајевској полицији, а потом је предат МУП-у Републике Српске. Идентификовали су га припадници Полицијске управе Источно Сарајево.

Он је био у бјекству од 22. априла када су у Гламочанима, код Лакташа, убијени Крунић и Павловић.

У ноћи убиства, неколико часова касније, код Дервенте је полиција зауставила Ђукановића у голфу, али се тада није теретио за овај злочин, па је пуштен. “Независне” су неколико дана касније објавиле и информацију да он није прешао границу БиХ.

У пуцњави је, подсјећања ради, убијен и нападач Жељко Ковачевић. Други осумњичени Емилио Балдо раније је ухапшен.

У притвору је, уз Балду, и боксер Родољуб Гајић, радник фирме “Сектор Секјурити”, који се доводи у везу са убиством свог послодавца.

Ћулум: Тужилац ће одмах саслушати Ђукановића у КПЗ Туњице

Директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум изјавио је данас у Бањалуци да ће тужилац саслушати Бенедија Ђукановића, који осумњичен за убиство бањалучког бизнисмена Славише Крунића, чим буде довезен у бањалучки Казнено-поправни завод (КПЗ) Туњице.

Ћулум је подсјетио да је у току транспорт Ђукановића у КПЗ Туњице, након што се синоћ предао у Полицијску управу Илиџа.

“Ми смо синоћ преузели то лице, лишили га слободе и у току је његов транспорт у КПЗ Туњице јер му је већ одређен притвор. Тужилац ће га саслушати у КПЗ Туњице”, рекао је Ћулум новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да за сада немају информације гдје је Ђукановић био у периоду послије убиства Крунића.

“Да смо знали гдје је био, ми би га ухапсили”, рекао је Ћулум.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана