Banjaluka: Udario tinejdžera u Vrbanji pa kukavički pobjegao

nezavisne.com
Banjaluka: Udario tinejdžera u Vrbanji pa kukavički pobjegao

Banjaluka, Tuzla - Policija traga za vozačem koji je u banjalučkom naselju Vrbanja vozilom udario šesnaestogodišnjaka, a zatim kukavički pobjegao.

Nezgoda se, kako je za "Nezavisne" potvrdila Marija Markanović, portparol PU Banjaluka, dogodila 12. januara oko 21.30 u Ulici Rade Radića. Maloljetni pješak je povrijeđen.

"Obaviješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se izvrši uviđaj, te preduzmu sve potrebne mjere i radnje u cilju identifikovanja nepoznatog vozača i vozila, te utvrđivanja uzroka saobraćajne nezgode. Rad po navedenom je u toku", napominje Markanovićeva.

U potragu za nesavjesnim vozačem uključili su se i brojni građani, koji na društvenim mrežama upućuju apel svima koji mogu da pomognu. Forumaši navode da je on vozio sivu škoda oktavija, mada zvanične potvrde za tu informaciju nema.

"U blizini 'Cvjećara' vozilo je udarilo dijete i bez imalo savjesti nastavilo dalje i pobjeglo", navodi se na društvenim mrežama, te dodaje da bi pomoć mogli da ukažu ljudi koji imaju ideju od koga bi mogli potražiti video-snimke zabilježene na tom dijelu puta.

Uslijedili su brojni komentari građana, koji nesavjesnog vozača pozivaju da se prijavi policiji, te da ne bude kukavica.

Ovo je tek jedan u seriji nedavnih slučajeva da vozači bježe nakon što udare pješake. Posljedni se dogodio u Tuzli.

Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona uhapsili su vozača pasata, koji je u ponedjeljak na raskrsnici Rudarske i Krečanske ulice udario dvije dvadesetsedmogodišnje djevojke, a zatim pobjegao.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi, srećom, obje djevojke su lakše povrijeđene. One su puštene kući nakon ukazane pomoći u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

"Istog dana, pripadnici Policijske stanice Zapad su pronašli i identifikovali vozača M.Z. (30) iz Tuzle. O događaju je upoznat kantonalni tužilac, a uviđaj su obavili pripadnici Odjeljenja krim-policije Policijske uprave Tuzla, koji će nakon dokumentovanja ovog događaja protiv vozača Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona podnijeti odgovarajući izvještaj", navode u MUP-u Tuzlanskog kantona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana