Бањалучка полиција трага за мотоциклистом који је ударио дјевојчицу на Лаушу па побјегао

nezavisne.com
Бањалучка полиција трага за мотоциклистом који је ударио дјевојчицу на Лаушу па побјегао

Бањалука - Полиција трага за мотоциклистом који је јуче поподне у бањалучком насељу Лауш мотоциклом ударио ученицу, а потом побјегао, сазнају “Независне”.

Једанаестогодишњакиња, која иде у четврти разред Основне школе “Свети Сава”, није теже повријеђена када је на њу налетио мотоцикл док је прелазила улицу.

“То се догодило на пјешачком прелазу. Према информацијама којима располажемо, док је прелазила Карађорђеву улицу, крећући се према школи, дјевојчицу је пропустило возило. Међутим, тада је наишао мотоциклиста и покупио је”, каже за “Независне” Мирослав Попржен, директор школе.

Према његовим ријечима, то се догодило око 13 часова, пред почетак друге смјене у школи.

“По ученицу је потом дошао отац како би је одвезао на указивање љекарске помоћи. Најважније од свега је да није теже повријеђена, односно да је она добро”, рекао је Попржен.

Иначе, одмах поред пјешачког прелаза гдје се догодила незгода налази се и “лежећи полицајац”, али је упркос томе несавјесни мотоциклиста ударио ученицу. Ни након тога није показао зрелост - умјесто да стане како би јој помогао, он се дао у бјекство.

У близини је и бензинска пумпа, као и бројне трговине и угоститељски објекти, па није искључено да ће полицији од помоћи бити видео-надзори са камера, уколико су оне нешто забиљежиле.

Из Полицијске управе Бањалука за “Независне” су данас рекли да су дан раније, око 13.05, припадници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Бањалука извршили увиђај ове саобраћајне незгоде, а која се догодила у Карађорђевој улици у овом граду.

“У саобраћајној незгоди су учествовали засад непознати возач мотоцикла непознате марке и једанаестогодишњакиња која је задобила повреде”, рекла је Марија Маркановић, портпарол ПУ Бањалука.

Из полиције поручују да раде на расвјетљавању свих околности о овој саобраћајној незгоди, али и на идентификовању возача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана