Banjalučanin uhapšen zbog obljube i niza krađa

nezavisne.com
Banjalučanin uhapšen zbog obljube i niza krađa

Foto: Arhiva / Ilustracija đ Rasvijetljena 23 krivična djela: Banjalučanin uhapšen zbog obljube i niza krađa

Banjaluka - Tridesettrogodišnji Banjalučanin Marko Opačić uhapšen je zbog sumnje da je počinio 11 krivičnih djela, od čega devet razbojništava, jedan pokušaj teške krađe, a takođe se sumnjiči za jednu obljubu nad nemoćnim licem, saznaju “Nezavisne”.

“Lice se sumnjiči da je od 25. novembra prošle godine do 24. februara ove, na području Banjaluke i Laktaša maskiran uz prijetnju upotrebe vatrenog oružja prema radnicima kladionoica, ukrao ukupno 13.000 KM. Na osnovu sudske naredbe, pretresen je stan koji koristi, gdje su pronađeni predmeti i sredstva za izvršenje krivičnog djela”, rekao je danas Darko Novković, načelnik Sektora kriminalističke policije. 

Opačić je juče predat u nadležnost banjalučkog Tužilaštva.

Banjalučka policija rasvijetlila je ukupno 23 krivična djela, od novembra prošle, do februara ove godine.

Osim gore navedene akcije, policija je sprovela i akciju “Elzet” u kojoj je kako “Nezavisne” saznaju, uhapšen Predrag Ivanić koji se sumnjiči da je počinio 12 krivičnih djela.

“Sumnjiči da je od januara do februara 2019. godine na području Banjaluke, iskorisito nepažnju ili odsustvo vlasnika te iz dvorišta ili vikendica i pomoćnih objekata, krao razne predmete. Pričinjena je šteta od oko 5.000 KM” kazao je Novković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana