Бањалучанин у коми након што га је згазио колега

Н. Б.
Бањалучанин у коми након што га је згазио колега

Бањалука - Д. Ћ. (22) из Бањалуке бори се за живот након што га је у насељу Мотике ударио комби "фолксваген кеди", за чијим је воланом био Драгиша Глигорић (20) из Лакташа.

Младићи су у недјељу на путу Драгочај - Мотике превозили дрва у комбију, приликом чега је дошло до несреће. Након што је, највјероватније ненамјерно, ударио пријатеља, Глигорић га је одвезао кући, а потом позвао Службу хитне помоћи, која је младића превезла у Универзитетско-клинички центар (УКЦ) РС у Бањалуци. Умјесто да пријави како је дошло до несреће, Глигорић је полицији испричао да је младића претукао непознати мушкарац.

Радећи на расвјетљавању овог случаја, полиција је открила да младић није задобио повреде у тучи, већ да га је комбијем ударио Глигорић, након чега је ухапшен.

Према незваничним информацијама, Глигорић је истог дана инспекторима признао шта се стварно десило. У Универзитетско-клиничком центру рекли су да је повријеђени младић у тешком стању.

- Пацијент Д. Ћ. је примљен са тешким повредама са доминантном повредом главе. Смјештен на Клинику за анестезију и интензивно лијечење и налази се на апаратима за дисање. У стању је дубоке коме и све даље прогнозе су неизвјесне - казали су у УКЦ-у.

У Полицијској управи Бањалука рекли су, наводећи иницијале, да Глигорића терете за угрожавање јавног саобраћаја.

- Обавили смо увиђај на мјесту несреће са вјештаком саобраћајне струке. Радимо на утврђивању свих околности у овом случају. О свему је обавијештено и Окружно тужилаштво Бањалука, а дежурни тужилац Слободан Салић је руководио увиђајем - навела је портпаролка Полицијске управе Бањалука Марија Маркановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана