Бањалучанин сјекиром изударао познаника, па се покајао

Небојша Томашевић
Бањалучанин сјекиром изударао познаника, па се покајао

Бањалука - Саша Керлец (35) из Бањалуке признао је кривицу и пристао да му буду изречене четири и по године затвора због покушаја убиства суграђанина Његоша Пепића (34), кога је више пута ударио сјекиром у главу у роштиљници “Ђорђе” у бањалучком насељу Драгочај.

Керлец је са бањалучким Окружним тужилаштвом закључио споразум о признању кривице који је јуче прихватило вијеће Окружног суда којем је предсједавао судија Пане Гаврић. Пресуда ће бити изречена и објављена 17. децембра.

Тужилац Сања Гузина појаснила је да је са Керлецом договорена казна испод законског минимума због низа олакшавајућих околности.

- Оптужени је породичан човјек и живи у ванбрачној заједници, а има мало дијете. Покајао се за оно што је учинио. Осим тога, његов отац обилазио је оштећеног Пепића у болници и рекао му да се Саша каје - казала је тужилац Гузина.

Бранилац оптуженог Керлеца, адвокат Гордана Митровић, истакла је да сматра да је изречена казна адекватна и да ће бити постигнута сврха кажњавања.

- Оптужени је од почека показао кајање и признао дјело које је урадио. У то вријеме био је под утицајем алкохола и вјерујемо да је и то допринијело да реагује како је реаговао. Искрено се покајао за све и бринуо за здравље оштећеног - рекла је адвокат Митровић.

Керлец је истакао да му је жао за све што се десило и додао да би волио да изађе из притвора јер није видио своје дијете пола године.

Према оптужници, Керлец је Пепића покушао да убије 6. јула, око 8.30 часова, када су се посвађали док су заједно сједили у роштиљници “Ђорђе”.

- Након свађе Керлец је изашао из роштиљнице и одвезао се својим “пасатом 3”. Међутим, убрзо се вратио до роштиљнице, те из аутомобила изашао носећи сјекиру дужине 42 центиметра са којом је ушао у роштиљницу. Одмах по уласку почео је да псује и галами те је Пепићу запријетио да ће га убити - наводи се у оптужници.

Додаје се да је затим оптужени пришао Пепићу, те га  више пута ударио у главу оштрицом сјекире, али и тупим дијелом.

- Од удараца Пепић је пао на под, а Керлец је наставио да га удара рукама и ногама по тијелу. Нападнути је задобио тешке повреде, опасне по живот. Поломљене су му кости лобање, оштећена му је мождана опна, а имао је и повреде грудног коша -  стоји у оптужници.

Пепић је након злочина смјештен у Универзитетски клинички центар Републике Српске, гдје је лијечен дуже вријеме. Он је био прикључен на апарате за дисање и живот му је био угрожен, али касније се опоравио од повреда.

Према незваничним информацијама, након напада Керлец је побјегао возилом и оставио повријеђеног да лежи у локви крви. Међутим, његове регистарске таблице записали су мјештани и то дојавили полицији, па је брзо пронађен и ухапшен. Мјештани су раније испричали да се Керлец и Пепић добро познају и да су вече прије напада заједно пили.

  • Чуо сам да је неко одједном повикао да младић лежи у локви крви. Нападач је побјегао, али је убрзо ухапшен - рекао је један мјештанин који није желио да му објавимо име.

Притвор

Тужилац Сања Гузина затражила је од судског вијећа да Саши Керлецу продужи притвор након изрицања пресуде.

- Сматрам да постоје разлози да он остане у притвору, а с обзиром на то да га чека затворска казна, постоји бојазан да ће побјећи. Уколико суд не прихвати да му буде продужен притвор, предлажем да му буде забрањено напуштање боравишта, путовање и да му буду одузета документа - казала је Гузина. Бранилац Гордана Митровић противи се продужењу притвора јер сматра да за то више нема основа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана