Banjalučanin se objesio čaršavom u ćeliji poslije tuče

Nebojša Tomašević
Banjalučanin se objesio čaršavom u ćeliji poslije tuče

Banjaluka - Boško Vučenović (39) objesio se u pritvorskoj ćeliji u zgradi Policijske uprave Banjaluka gdje je pritvoren zbog sumnje da je letvom pretukao sugrađanina Jelenka B. (49), saznaje “Glas Srpske”.

Prema nezvaničnim informacijama Vučenović je priveden 6. maja zbog napada na Jelenka i u to vrijeme bio je pijan. Alkotestiranjem mu je u krvi izmjereno oko 2,20 promila alkohola. Izvor blizak istrazi je ispričao da se  Vučenović tokom noći objesio pomoću posteljine koju je zatekao na krevetu u pritvorskoj ćeliji u kojoj je bio smješten.

- On je povezao čaršave i od njih napravio omču kojom se objesio. Prilikom upućivanja u pritvor policija je pretresla Vučenovića i kod njega nije pronašla ništa čime bi mogao da povrijedi sebe ili nekog drugog. Niko se nije ni nadao da bi se ovo moglo desiti i da će iskoristi posteljinu da sebi oduzme život - kazao je izvor blizak istrazi.

U banjalučkom Okružnom tužilaštvu, navodeći inicijale, potvrdili su da je Vučenovićevo beživotno tijelo pronađeno juče oko 6.20 časova u prostorijama za zadržavanje lica lišenih slobode.

- Osumnjičeni B. V. je ranije priveden zbog sumnje da je povrijedio J. B. koga je udario u glavu. Osumnjičeni je prije hapšenja alkotestiran i utvrđeno je da u krvi ima 2,19 promila alkohola. Dežurni tužilac naložila je da se uradi obdukcija tijela B. V. - saopšteno je iz Tužilaštva.

U Policijskoj upravi Banjaluka, potvrdili su da se u prostorijama za zadržavanje lica lišenih slobode ubio tridesetdevetogodišnjak. Ne navodeći ni njegove inicijale ni ime, kazali su da se  objesio iskoristivši posteljinu.

Istakli su da je on priveden jer je ranije letvom po glavi udario četrdesetdevetogodišnjeg sugrađanina i povrijedio ga. Nisu navodili detalje ovog sukoba.

- Lice lišeno slobode je u skladu sa normativnim aktima zadržano, a prije toga je provjereno da u prostorije za zadržavanje nije uneseno nijedno sredstvo pogodno za samopovređivanje. Međutim, pored preduzetih preventivnih mjera lice je izvršilo samoubistvo koristeći posteljinu koja je obavezni dio opreme prostorije - rekli su u PU Banjaluka ne navodeći druge detalje.

Sukob

U policiji saznajemo da je Boško Vučenović od ranije poznat policiji po sukobu sa zakonom. On je kako saznajemo Jelenka B. (49) napao 6. maja u Ljubačevu dok je on uvodio stoku u svoju štalu.

Tom prilikom ga je udario drvenom letvom po glavi, zbog čega je Jelenko prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske na liječenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana