Бањалучанин се објесио чаршавом у ћелији послије туче

Небојша Томашевић
Бањалучанин се објесио чаршавом у ћелији послије туче

Бањалука - Бошко Вученовић (39) објесио се у притворској ћелији у згради Полицијске управе Бањалука гдје је притворен због сумње да је летвом претукао суграђанина Јеленка Б. (49), сазнаје “Глас Српске”.

Према незваничним информацијама Вученовић је приведен 6. маја због напада на Јеленка и у то вријеме био је пијан. Алкотестирањем му је у крви измјерено око 2,20 промила алкохола. Извор близак истрази је испричао да се  Вученовић током ноћи објесио помоћу постељине коју је затекао на кревету у притворској ћелији у којој је био смјештен.

- Он је повезао чаршаве и од њих направио омчу којом се објесио. Приликом упућивања у притвор полиција је претресла Вученовића и код њега није пронашла ништа чиме би могао да повриједи себе или неког другог. Нико се није ни надао да би се ово могло десити и да ће искористи постељину да себи одузме живот - казао је извор близак истрази.

У бањалучком Окружном тужилаштву, наводећи иницијале, потврдили су да је Вученовићево беживотно тијело пронађено јуче око 6.20 часова у просторијама за задржавање лица лишених слободе.

- Осумњичени Б. В. је раније приведен због сумње да је повриједио Ј. Б. кога је ударио у главу. Осумњичени је прије хапшења алкотестиран и утврђено је да у крви има 2,19 промила алкохола. Дежурни тужилац наложила је да се уради обдукција тијела Б. В. - саопштено је из Тужилаштва.

У Полицијској управи Бањалука, потврдили су да се у просторијама за задржавање лица лишених слободе убио тридесетдеветогодишњак. Не наводећи ни његове иницијале ни име, казали су да се  објесио искористивши постељину.

Истакли су да је он приведен јер је раније летвом по глави ударио четрдесетдеветогодишњег суграђанина и повриједио га. Нису наводили детаље овог сукоба.

- Лице лишено слободе је у складу са нормативним актима задржано, а прије тога је провјерено да у просторије за задржавање није унесено ниједно средство погодно за самоповређивање. Међутим, поред предузетих превентивних мјера лице је извршило самоубиство користећи постељину која је обавезни дио опреме просторије - рекли су у ПУ Бањалука не наводећи друге детаље.

Сукоб

У полицији сазнајемо да је Бошко Вученовић од раније познат полицији по сукобу са законом. Он је како сазнајемо Јеленка Б. (49) напао 6. маја у Љубачеву док је он уводио стоку у своју шталу.

Том приликом га је ударио дрвеном летвом по глави, због чега је Јеленко превезен у Универзитетски клинички центар Републике Српске на лијечење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана