Banjalučanin na sud zbog sirene

Nebojša Tomašević
Banjalučanin na sud zbog sirene

Banjaluka - Policija istražuje da li je Boris Stefanović (30) džipom namjerno udario Nenada Makivića (47) ili mu je on skočio pred automobil.

Makivić tvrdi da je Stefanović džip "folksvagen tuareg" namjerno usmjerio prema njemu, dok vozač to sve negira i kaže da mu je on skočio na haubu.:

- Bio sam ispred svoje radnje u ulici Skendera Kulenovića kada je naišao mlađi momak s džipom. Skrenuo je na trotoar prema pekari "Manja", ali pošto nije mogao da prođe od jednog vozila počeo je da svira i galami - kazao je Makivić.

Dodao je da je ubrzo došla žena čije auto zasmetalo vozaču džipa da prođe pa je taj mladić počeo da galami na nju.

- Vikao joj je svakakve ružne riječi i galamio, a zatim ju je vozilom blokirao da ne može proći. Prišao sam da bih zaštitio uplašenu ženu i rekao njemu da se smiri i da je blokirao trotoar. Međutim, on je iz auta počeo da galami prijeti da će me pretući - kazao je Makivić.

Istakao je da se nakon nekog vremena ljuti vozač odvezao, te da se ubrzo vratio i namjerno džipom naletio na njega dok je stajao na trotoaru pored ulice u blizini svoje radnje.

- Silina udarca me bacila nekoliko metara sve do obližnje pekare "Dan i noć". Srećom nisam ozbiljno povrijeđen, jer sam se malo odigao na prste - rekao je Makivić, koji tvrdi da su mu nagnječena rebra i iskočio nožni zglob.

Stefanović tvrdi da mu je Makivić namjerno skočio na haubu i da je on njemu prijetio zbog čega će ga tužiti.

- Išao sam do pekare "Manja" da supruga nešto kupi. Zastao sam da je sačekam, a bilo je neko auto pa sam svirnuo. Nisam ni na koga galamio. Taj čovjek je, vjerovatno iznerviran jer sam svirao, prišao i počeo da psuje i prijeti - kazao je Stefanović.

Naglasio je da je nakon svega otišao, ali se vratio da bi saznao ko mu je prijetio da bi ga prijavio policiji.

- Dok sam prolazio pored njegove radnje on je počeo da galami i govorio je da će isjeći "na komade" mene, ženu i dijete, a zatim skočio na auto - kazao je Stefanović.

U Policijskoj upravi Banjaluka kazali su da je ovaj slučaj okarakterisan kao saobraćajna nesreća.

- Uviđajem je konstatovano da su u nesreći učestvovali B. S. s "folksvagen tuaregom" i pješak N. M. koji je povrijeđen. Pokrenuta je istraga s ciljem utvrđivanja činjenica i svih okolnosti - rekli su u policiji ne navodeći druge detalje.

Snimci

Nenad Makivić je istakao da su cijeli incident snimile kamere video-nadzora njegove radnje, ali i okolnih objekata.

- Jedan snimak već je uzela policija, dok snimak s druge kamere, gdje se vidi kako on galami na ženu i kako autom ide na mene, daću svom advokatu. Policija, nažalost, nije izuzela sve snimke s okolnih objekata i kako mi se čini ne radi istragu kako treba - rekao je Makivić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana