Banjalučanin drugara izudarao sjekirom po glavi

N. B.
Banjalučanin drugara izudarao sjekirom po glavi

Banjaluka - Saša Kerlec (35) iz Banjaluke osuđen je u Okružnom sudu na četiri i po godine zatvora zbog pokušaja ubistva Njegoša Pepića (34) koga je sjekirom više puta udario u glavu.

Presuda je izrečena nakon što je sud prihvatio sporazum o priznanju krivice koji je Kerlec sklopio s tužilaštvom. Prihvaćen je i niz olakšavajućih okolnosti kao što su kajanje optuženog, činjenica da je porodičan čovjek i otac djeteta, što je rezultiralo izricanjem kazne koja je ispod zakonom propisanog minimuma.

Sve se desilo 6. jula ove godine u roštiljnici "Đorđe" u Dragočaju kod Banjaluke. Kerlec i Pepić godinama su se družili. Kobnog dana su zajedno pili, a onda se posvađali.

U presudi se navodi da je Kerlec nakon svađe izašao iz roštiljnice i odvezao se automobilom, da bi se ubrzo vratio. Iz vozila je izvadio sjekiru i ušao u roštiljnicu.

- Uz psovke i prijetnje ubistvom, optuženi je prišao Pepiću i zadao mu više udaraca oštrim i tupim dijelom sjekire po glavi. Nakon što je Pepić pao na pod, Kerlec je nastavio da ga udara rukama i nogama po tijelu - navodi se u presudi.

Pepić je nakon brutalnog premlaćivanja prevezen u Univerzitetski klinički centar u Banjaluci.

Zadobio je više nagnječenja poglavine, višestruke prelome lobanje, oštećenje moždane opne, kontuzije moždanog tkiva, te povredu grudnog koša.

Nakon zločina Kerlec je pobjegao. Mještani Dragočaja su ga vidjeli kako bježi u automobilu i zapisali broj registarskih tablica. Brzom reakcijom policajaca nasilnik je uhapšen.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana