Auto-mafijaš opet iza rešetaka

N. T.
Auto-mafijaš opet iza rešetaka

Sarajevo - Srećko Trifković, koga je Tužilaštvo BiH osumnjičilo da je bio član auto-mafije na području Sarajeva, završio je iza rešetaka zbog organizovane krađe vozila.

Njemu je Sud BiH nedavno odredio jednomjesečni pritvor, koji može trajati do 14. aprila. Trifković je uhapšen u okviru istrage protiv Sretka Pajića i drugih koji se sumnjiče da su organizovano krali automobile na području Kantona Sarajevo. On je  ranije povezivan i sa narko-bosom iz Srbije Darkom Šarićem. Tokom 2010. godine navodno je gazdovao picerijom na Palama koju su otvorili bliski Šarićevi saradnici.

U okviru istrage protiv auto-mafije, osim Trifkovića, od februara prošle godine do danas uhapšeno je 15 osoba. Sve njih Tužilaštvo BiH tereti da su krali vozila te ih preprodavali ili za njih od vlasnika tražili otkup. Osim Trifkovića, tom istragom su obuhvaćeni Sreto i Miroslav Pajić, Enis Mandal, Zoran Mirjanić, Dragan Muharemović, Tomislav Petrović, Slaven Dakić, Mirsad Brkić, Njegoš Purković, Nemanja Todorović, Marko Trifković, Vladimir Krsmanović, Srećko Mandić i Puniša Purković. Sve ih terete za organizovani kriminal, krijumčarenje, teške krađe i iznude. 

Ova organizovana grupa je automobile krala uglavnom u Sarajevu i Mostaru, a potom ih prebacivala u iznajmljene garaže. Zatim su za neka vozila nabavljali lažne brojeve šasija i motora pa ih zatim prodavali u zemljama Evropske unije. Grupa je imala pomagače širom BiH, ali i Srbije i Hrvatske. Trifković je i ranije hapšen i osuđivan zbog istih krivičnih djela. U februaru 2012. godine, na osnovu sporazuma o priznanju krivice, dobio je godinu i osam mjeseci zatvora zbog krađa vozila i iznuda. Bio je i jedan od optuženih u predmetu "Šetač", koji su terećeni za organizovani šverc droge, ali je u tom predmetu oslobođen krivice zbog nezakonitih dokaza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana