Американац пао са бицикла у Главатичеву код Коњица и погинуо

Н. Т.
Американац пао са бицикла у Главатичеву код Коњица и погинуо

Коњиц - Амерички држављанин, чији идентитет није саопштен, погинуо је јуче у мјесту Главатичево код Коњица када је пао док се возио бициклом низ стрмину.

Ова несвакидашња несрећа десила се у раним јутарњим часовима док се, како сазнајемо, Американац са још неколико бициклиста спуштао стрмом стазом.

Иначе, ријеч је о стази која се користи и за екстремни бициклизам.

- Наводно их је било четири или пет бициклиста и спуштали су се том стазом и он је пао на асфалт. Ријеч је о локалном старом путу са великим такозваним “осмица” кривинама. Туда се, иначе, понекад возе трке и бицикл може да достигне изузетно велику брзину. Очигледно су тежак терен и брзина коштали главе Американца који је незгодно пао. Колеге су нам пренијеле да је он лежао на асфалту - рекли су у Агенцији за спортски туризам “Хитко рафтинг” у Коњицу.

Према неким информацијама, бициклиста је наводно слетио с пута низ неку литицу, али у “Хитко рафтинг” агенцији кажу да је мало вјероватно да се тако десила несрећа.

- Дуж пута гдје се све десило је густа шума и шикара, а и нема неких већих литица, тако да је већа вјероватноћа да је он пао спуштајући се низ стрми пут - казали су у “Хитко рафтингу”.

У МУП-у Херцеговачко-неретванског кантона кажу да им је овај случај пријављен јуче око 10 часова.

- Према пријави, бициклиста је пао на путу у мјесту Главатичево и страдао је на лицу мјеста. Других учесника у несрећи није било. У току је истрага с циљем утврђивања узрока и свих околности овог несрећног случаја - казао је портпарол МУП-а ХНК Људевит Марић.

Ово је још једна у низу несвакидашњих несрећа у којима су учесници били бициклисти. Старица В. Г. (78) из Рогатице страдала је у августу прошле године када је ударио бициклиста В. Б. у Рогатици.                                       

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана