Akcija policije u Gacku: Dileri pobjegli iz auta punog droge

Nebojša Tomašević
Akcija policije u Gacku: Dileri pobjegli iz auta punog droge

Gacko - Marko Milićević (25) iz Zvornika uhapšen je nakon potjere za “pasatom” u kome je na području Gacka pronađeno gotovo 60 kilograma marihuane, dok se traga za njegovim saučesnikom državljaninom Crne Gore Vladetom Č. saznaje “Glas Srpske”.

Droga je bila upakovana u 73 manja pakovanja koja su bila u tri platnene vreće. Prema nezvaničnim informacijama neka pakovanja bila su teška oko kilogram, a neka upola lakša. Pomenuti dvojac policija sumnjiči za krijumčarenje  pronađene droge koja je trebalo da završi na tržištu u BiH, ali i u inostranstvu. Vrijednost zaplijenjene marihuane procjenjuje se na više od 100.000 KM.

U Policijskoj  upravi Trebinje, navodeći inicijale,  kazali su da su narkotici pronađeni nakon što je policijska patrola iz Gacka pokušala da zaustavi “pasat” koji se kretao iz Gacka prema Foči.  Pojasnili su da je policija imala informacije da “pasat” možda prevozi drogu što se na kraju ispostavilo kao istina.

- Vozač čim je vidio policiju, okrenuo automobil i uputio se prema Gacku odakle je dolazio. Patrola je krenula za njim i ubrzo je taj automobil pronađen napušten u mjestu Miholjače kod Gacka. U njemu su otkrivena 73 pakovanja marihuane. Nakon pronalaska droge policija je otkrila da se s ovim slučajem mogu povezati M. M. iz Zvornika i V. Č. iz Crne Gore - rekli su u PU Trebinje.

Dodali su da je nakon intenzivne istrage pronađen M. M. i stavljene su mu lisice na ruke, dok je V. Č. uspio da umakne.

- Protiv osumnjičenih će biti dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju koji će ih teretiti za nedozvoljenu proizvodnju i promet opojnih droga - saopštili su juče iz PU Trebinje ne navodeći druge detalje.

Prema nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da je droga prokrijumčarena u BiH iz Crne Gore.

- Milićević i Vladeta više vremena provode u Crnoj Gori nego u BiH i vjerujemo da su drogu tamo i nabavili. Narkotici su bili spremljeni za dalju prodaju. Pretpostavka je da je dio te droge trebalo da završi kod uličnih dilera u BiH,  dok je dio vjerovatno planiran da bude prokrijumčaren u inostranstvo - pojasnio je izvor “Glasa Srpske”.

Zvorničanin

Osumnjičeni Marko Milićević ima prijavljeno boravište u Zvorniku, a rođen je u Crnoj Gori. Prema nezvaničnim informacijama on većinu vremena provodi u rodnom mjestu i  u Zvorniku je rijetko viđen.

Prema nezvaničnim informacijama on nije poznat po teškim krivičnim djelima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana