Акција полиције у Гацку: Дилери побјегли из аута пуног дроге

Небојша Томашевић
Акција полиције у Гацку: Дилери побјегли из аута пуног дроге

Гацко - Марко Милићевић (25) из Зворника ухапшен је након потјере за “пасатом” у коме је на подручју Гацка пронађено готово 60 килограма марихуане, док се трага за његовим саучесником држављанином Црне Горе Владетом Ч. сазнаје “Глас Српске”.

Дрога је била упакована у 73 мања паковања која су била у три платнене вреће. Према незваничним информацијама нека паковања била су тешка око килограм, а нека упола лакша. Поменути двојац полиција сумњичи за кријумчарење  пронађене дроге која је требало да заврши на тржишту у БиХ, али и у иностранству. Вриједност заплијењене марихуане процјењује се на више од 100.000 КМ.

У Полицијској  управи Требиње, наводећи иницијале,  казали су да су наркотици пронађени након што је полицијска патрола из Гацка покушала да заустави “пасат” који се кретао из Гацка према Фочи.  Појаснили су да је полиција имала информације да “пасат” можда превози дрогу што се на крају испоставило као истина.

- Возач чим је видио полицију, окренуо аутомобил и упутио се према Гацку одакле је долазио. Патрола је кренула за њим и убрзо је тај аутомобил пронађен напуштен у мјесту Михољаче код Гацка. У њему су откривена 73 паковања марихуане. Након проналаска дроге полиција је открила да се с овим случајем могу повезати М. М. из Зворника и В. Ч. из Црне Горе - рекли су у ПУ Требиње.

Додали су да је након интензивне истраге пронађен М. М. и стављене су му лисице на руке, док је В. Ч. успио да умакне.

- Против осумњичених ће бити достављен извјештај Окружном јавном тужилаштву у Требињу који ће их теретити за недозвољену производњу и промет опојних дрога - саопштили су јуче из ПУ Требиње не наводећи друге детаље.

Према незваничним информацијама, претпоставља се да је дрога прокријумчарена у БиХ из Црне Горе.

- Милићевић и Владета више времена проводе у Црној Гори него у БиХ и вјерујемо да су дрогу тамо и набавили. Наркотици су били спремљени за даљу продају. Претпоставка је да је дио те дроге требало да заврши код уличних дилера у БиХ,  док је дио вјероватно планиран да буде прокријумчарен у иностранство - појаснио је извор “Гласа Српске”.

Зворничанин

Осумњичени Марко Милићевић има пријављено боравиште у Зворнику, а рођен је у Црној Гори. Према незваничним информацијама он већину времена проводи у родном мјесту и  у Зворнику је ријетко виђен.

Према незваничним информацијама он није познат по тешким кривичним дјелима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана