Afganistanac u Bihaću pokušao silovati majku dvoje djece

Afganistanac u Bihaću pokušao silovati majku dvoje djece 17.07.2018 16:36 | avaz.ba

Bihać - Ilegalni migrant iz Afganistana neprimjetno je 13. jula, oko pola sata prije ponoći, ušao u stan u Bihaću, u ulici 502. viteške

brigade, u kojem živi bračni par s dvoje maloljetne djece, te je pokušao silovati njihovu 36-godišnju majku, dok oca nije bilo u kući, piše portal Abaz.ba

Dvoje djece

Kako je potvrđeno iz MUP-a USK, slučaj je policiji prijavio upravo otac, odnosno suprug napadnute žene, a sva je sreća da se on vratio u kuću nekoliko minuta nakon što je 30-godišnji Afganistanac ušao u stan.

Portparol MUP-a USK Snežana Galić potvrdila je da su supružnici uspjeli migranta savladati i zadržati do dolaska policijskih službenika, ali sve što se juče moglo saznati više o ovom slučaju u policiji jeste da je istraga u toku.

Žena koja se zatekla u stanu s dvoje djece u šokantnoj je ispovijesti za portal Krajina.ba prepričala horor koji je proživjela.

- Suprug je morao izaći nakratko iz stana, dok sam ja bila sama u spavaćoj sobi s dvoje trogodišnje djece. Migrant je neprimjetno ušao u stan, prošao pored stola na kojem su se nalazili laptop, mobitel i novčanik. Nisam primijetila da je neko ušao u stan, jer sam zaspala. Migrant je ušao u sobu, skinuo se i kada je krenuo prema krevetu, probudila sam se. Pokušala sam ga odgurnuti i izbaciti iz sobe gdje se nalaze djeca, ali bio je jači od mene i vratio me na krevet držeći za ruke.

U jednom trenutku uspjela sam se otrgnuti iz ruku monstruma, doći do prozora i počela sam vrištati i dozvati pomoć. S obzirom na to da se suprug nalazio ispred zgrade, odmah je došao do stana, ali nije mogao ući, jer je migrant zaključao vrata. Suprug je kroz balkon ušao u stan i izbacio migranta iz naše sobe. Kada je migrant vidio da je nadjačan, pokušao je pobjeći, ali ga je muž uhvatio i zadržao do dolaska policije, koja je izvršila uviđaj - ispričala je šokirana žena za portal Krajina.ba.

Uznemirena javnost

Nju i njenog supruga, kako je prenio taj portal, do juče policija nije kontaktirala, tako da nije poznato više detalja, a očekuje se da će policija podrobnije obavijestiti uznemirenu javnost o detaljima slučaja.

No, ovo nije jedini incident vezan uz boravak migranata u Bihaću. Incident je zabilježen i prekjuče, kada su u centru grada napadnuti policijski službenici.

- Policijski službenici zatekli su dva migranta kako u centru grada konzumiraju alkohol. U cilju utvrđivanja identiteta, policajci su se obratili migrantima. Međutim, oni su odbili pokazati dokumente. Potom su nastavili s vrijeđanjem, a zatim i fizički nasrnuli na policajca. Nanijeli su mu lakše tjelesne povrede u predjelu desne ruke - potvrdila je portparol Galić, precizirajući da se radi o državljanima Maroka.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica