Званичници Републике Српске и БиХ упутили телеграме саучешћа поводом смрти двојице рудара

Срна
Званичници Републике Српске и БиХ упутили телеграме саучешћа поводом смрти двојице рудара

Источно Сарајево - Поводом тешке рударске несреће која се догодила на подручју Сребренице, предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа породицама двојице погинулих рудара Славише Жугића и Бранислава Остојића, те руководству Компаније “Боксит” Милићи.

“Са дубоким жаљењем сам примио вијест о несрећи која се догодила јуче у јами 'Браћан', на подручју општине Сребреница, у којој су трагично страдали рудари Славиша Жугић и Бранислав Остојић”, истакао је Додик.

Он је нагласио да је трагична смрт двојице рудара ненадокнадив губитак за њихове породице, компанију “Боксит”, као и друштво у којем су живјели, саопштено је из кабинета предсједавајућег Предсједништва БиХ.

“Успомена на њих остаће заувијек сачувана у срцима њихових породица, радних колега и свих људи који су их вољели и поштовали”, навео је Додик у телеграму саучешћа.

Цвијановићева упутила телеграм саучешћа породицама страдалих рудара

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је телеграм саучешћа породицама рудара Славише Жугића из Милића и Бранислава Остојића из Зворника, који су страдали у јами “Браћан” на подручју општине Сребреница, те руководству Компаније “Боксит”.

“Дубоко сам потресена вијешћу о рударској несрећи која се догодила у јами жБраћанж, на подручју општине Сребреница, у којој су животе изгубила двојица рудара Славиша Жугић и Бранислав Остојић док су обављали своје радне задатке.

Трагична смрт рудара је велики и ненадокнадив губитак за њихове породице, али и за Компанију “Боксит”, наводи Цвијановићева у телеграму.

Она је породицама Жугић и Остојић, руководству и цјелокупном колективу Компаније “Боксит” упутила изразе најдубљег и најискренијег саучешћа, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

Рудари Славиша Жугић /44/ и Бранислав Остојић /30/ страдали су јуче у јамском копу “Браћан” на подручју општине Сребреница када их је затрпала већа количина материјала.

Ђокић упутио телеграм саучешћа породицама страдалих рудара

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић упутио је телеграм саучешћа породицама рудара Славише Жугића из Милића и Бранислава Остојића из Зворника, који су страдали у јами “Браћан” на подручју општине Сребреница, те управи Компаније “Боксит”.

“Јако ме потресла вијест о несрећи која се догодила јуче у јами жБраћанж, на подручју општине Сребреница, у којој су трагично страдали рудари Славиша Жугић и Бранислав Остојић. Не постоје ријечи утјехе за овај ненадокнадив губитак два људска живота, као и неизмјерну бол коју је ова трагедија проузроковала”, навео је Ђокић у телераму.

Ђокић је телеграм саучешћа упутио породицама страдалих рудара у своје име и у име Министарства енергетике и рударства, саопштено је из ресорног министарства.

Звиздић упутио телеграм саучешћа поводом смрти двојице рудара

Предсједавајући Савјета министара БиХ у техничком мандату Денис Звиздић упутио је телеграм саучешћа породицама рудара Славише Жугића и Борислава Остојића који су страдали у несрећи у руднику “Боксит” код Сребренице.

“Дубоко ме потресла вијест о погибији рудара које је несрећа задесила док су вриједно обављали тешке рударске задатке. У име Савјета министара БиХ и у своје лично име породицама погинулих рудара и запосленима у руднику жБокситж упућујем изразе искреног саучешћа”, навео је Звиздић у телеграму.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана