Zimi grabe ponude za more

nezavisne.com
Zimi grabe ponude za more

Banjaluka - Rezervacije u turističkim agencijama za ljetovanja su već uveliko počele i najtraženije destinacije zasad su Turska i Grčka, ali ima i onih putnika koji biraju Maldive, Bali, Zanzibar, Šarm el Šeik u Egiptu, Dubai i naravno Hrvatsko primorje.

U agencijama kažu da se veliki broj građana odlučuje za ranu rezervaciju zbog popusta.

U Turističkoj agenciji “Kon Tiki Travel” iz Banjaluke kažu da za njihovu ljetnu ponudu imaju oko 1.000 putnika koji su već rezervisali.

“Što se tiče destinacija, Banjalučani se uglavnom odlučuju da ljeto provedu u Grčkoj i Turskoj, i sve to najviše zbog toga što imamo direktne čarter letove iz Banjaluke za ove dvije destinacije”, kazali su u ovoj agenciji.

Istakli su da se za ove dvije destinacije cijene kreću od 800 KM po osobi, ali sve zavisi od termina putovanja, kvaliteta hotela i ostalih parametara.

“U ponudi imamo i egipatske gradove Hurgadu i Šarm el Šeik, španske gradove Majorku i Kosta Bravu, Siciliju, ali i naš region poput Hrvatske, Crne Gore i Bugarske. Imamo putnike i za Maldive, Bali, Zanzibar, naravno, ne u velikoj mjeri, ali opet ih imamo, ali i za Dubai, koji nam je atraktivan tokom cijele godine”, rekli su za “Nezavisne” u ovoj banjalučkoj agenciji.

Dodali su da se cijene ljetovanja u Egipatu za sedam dana kreću oko 800 KM, u Dubaiju aranžman košta između 800 KM i 900 KM po osobi i slično.

Građani Bijeljine su destinacije za ljetovanje počeli rezervisati još početkom januara, a u Turističkoj agenciji “Happy Travel” kažu da se uglavnom radi o putnicima koji su već navikli na rane rezervacije.

“Ove godine građani su najviše zainteresovani za Grčku, Crnu Goru, ali i Egipat, za koji je cijena ove godine vrlo povoljna. U ponudi, osim ovih aktuelnijih destinacija, imamo i Tursku, Tunis, Španiju, Italiju i Dubai”, rekla je Jelena Vulović, samostalni referent prodaje u ovoj turističkoj agenciji.

Dodala je da cijene aranžmana zavise od termina, ali i destinacije, tako recimo za Grčku cijene su od 450 KM za smještaj i prevoz po osobi pa naviše.

U Agenciji “Relax Turs” iz Sarajeva kažu da je prodaja ljetnih turističkih aranžmana uveliko počela jer ljudi koriste pogodnosti ranog bukinga, a Sarajlije se najčešće odlučuju za Tursku, ali i Albaniju.

“Rezervacija najviše imamo za Tursku, odnosno za grad Antaliju, i prošle godine je interesovanje za destinacije bilo slično. Cijene su malo više u odnosu na prošlu godinu, ali zato imamo rani buking koji bi trebalo iskoristiti”, kazali su u ovoj agenciji.

Kako kažu u agenciji, cijena aranžmana koji se najviše traži za Tursku zavisi od hotela, lokacije i termina, pa tako dvije osobe bi trebalo da izdvoje od 2.000 do 4.000 KM.

Trebinjci još nisu u velikoj mjeri zainteresovani za rani buking jer nemaju tu naviku, a sve to jer im je more blizu.

“Imamo rezervacija i obično se traže Grčka, Turska, Egipat i još neka daleka putovanja. Cijena se kreće od 500 KM. Ljetovanje od 10 dana u Grčkoj košta 500 KM, a u cijenu su uračunati noćenje sa doručkom i prevoz”, kažu u Turističkoj agenciji “Friend Travel” iz Trebinja.

U Agenciji “Vuković” iz Prijedora kažu da imaju u ponudi Grčku, Španiju, Crnu Goru i Hrvatsku, a najveće interesovanje vlada za Hrvatsku zbog kratkih aranžmana od dva do pet noćenja.

“Cijene se kreću od 115 KM, koliko koštaju dva noćenja u Makarskoj, pa do 900 KM, koliko košta Španija”, rekli su u ovoj agenciji.

Marija P. iz Banjaluke kaže da je već rezervisala aranžman za Grčku jer ima čarter let iz Banjaluke, te se nada da će agencije narednih godina još više proširiti ponudu.

“Odlučila sam se za hotel na atinskoj rivijeri iako bih voljela naredne godine da odem i do nekog grčkog ostrva”, rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana