Жељезничари траже веће плате

М. Ми.
Жељезничари траже веће плате

Бањалука - Синдикати “Жељезница РС” на адресу Министарства саобраћаја и веза Српске упутили су захтјев у којем траже да им буду повећане плате за најмање 20 одсто.

Предсједник Синдиката саобраћајно-транспортне дјелатности ЖРС Златко Марин након јучерашњег састанка синдикалаца рекао је да је главна тема била повећање плата.

- Најбоље би било када би нам плате биле увећане за 50 одсто, али од тога нема ништа. Због тога тражимо да плата буде повећана за 20 одсто. То би било прихватљиво, јер би тиме плате биле враћане на ниво од прије седам, осам година, јер су нам од тада само смањивана примања - казао је Марин.

Нагласио је да је захтјев у којем траже повећање плате упућен Министарству саобраћаја РС те да очекују ускоро одговор.

- Тражићемо да на том састанку буду и представници “Жељезница”, јер смо са њима већ причали о платама и рекли су нам да нема могућности да плате буду повећане. Ми, са друге стране, сматрамо да простора за то има - навео је Марин и додао да је на састанку било ријечи о реструктурирању предузећа те о примјени аката.

У Министарству саобраћаја и веза РС казали су да ће сачекати да добију захтјев жељезничара те да ће се након тога огласити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана