Zdravstvenim ustanovama oprema vrijedna 580.000 KM

Ž. D.
Zdravstvenim ustanovama oprema vrijedna 580.000 KM

Sarajevo - Dokumenta o primopredaji medicinske opreme, vrijedne oko 580.000 maraka, zdravstvenim ustanovama u BiH, potpisana su juče u Sarajevu, a oprema je obezbijeđena u okviru realizacije granta neposredne pomoći Vlade Japana.

Riječ je o medicinskoj opremi za hirurgiju koja sadrži setove hirurških instrumenata i infuzione pumpe, kao i aspiratore, inkubatore i grijače za novorođenčad za ginekološko-akušerska i pedijatrijska odjeljenja i klinike.

Opremu su dobili kliničko-univerzitetski centri u Sarajevu i Tuzli, Sveučilišna klinička bolnica i kantonalna bolnica “Dr Safet Mujić” u Mostaru, kantonalna bolnica “Dr Irfan Ljubijankić” u Bihaću, prijedorska i zvornička bolnica, kao i Javni zdravstveni centar u Brčkom.

Ambasador Japana u BiH koji je prisustvovao potpisivanju dokumenata Hidejuki Sakamoto rekao je da je ovom donacijom završena realizacija tri granta neprojektne pomoći ukupne vrijednosti 1,7 miliona evra koje je Vlada Japana odobrila BiH za sektor zdravstva. Zdravstvene ustanove u Prijedoru i Zvorniku dobile su opremu vrijednu oko 220.000 maraka.

- Svaka oprema koja dođe i svaka donacija znači mnogo za zaposlene, a samim tim i za pacijente - rekao je direktor zvorničke bolnice Ivan Popović.

Direktor bolnice “Doktor Mladen Stojanović” u Prijedoru Mirko Sovilj rekao je da je ta bolnica dobila instrumente za hirurški rad u abdominalnoj i opštoj hirurgiji, ginekologiji i akušerstvu, aspiratore, infuzione pumpe koje obezbjeđuju sigurno doziranje određenih terapijskih procedura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana