Завршен увиђај у бродској Рафинерији: Зна се гдје је настала експлозија

nezavisne.com
Завршен увиђај у бродској Рафинерији: Зна се гдје је настала експлозија

Добој - Ангажовање вјештака из Националног криминалистичко-техничког центра МУП-а Србије и додатна вјештачења требала би да одговоре на питање како је дошло до експлозије и пожара у Рафинерији Брод у којој је Љубо Патковић (31), радник те компаније погинуо, а девет његових колега је повријеђено.

"Његова специјалност су експлозије, с тим да ће уколико се за тим укаже потреба и предмети који су изузети са лица мјеста бити упућени у надлежне лабораторије у којима ће се извршити испитивање материјала како би се на крају утврдило шта је узрок експлозије и пожара", изјавио је Дмитар Врачар, начелник Полицијске управе Добој.

Он је представљајући резултате рада Полицијске управе Добој у првих девет мјесеци ове године казао да је у петак завршен увиђај у бродској Рафинерији, те да се за сада зна гдје је настала експлозија.

"За сада су идентификоване одређене цијеви, односно дијелови цијеви, спојнице између два погона, тако да за сада све указује да је у ствари ту иницирана експлозија која се онда касније проширила на остатак погона", навео је Врачар, те додао да је фокус активности у истрази анализа изузетих предмета.

"Те конкретне цијеви, спојнице да би се могло видјети шта је прави узрок експлозије", казао је Врачар.

Експлозија у Рафинерији се догодила 9. октобра око 21.30, а увиђај је завршен десет дана касније.

"Ово је веома комплексан задатак, који захтијева ангажовање великог броја стручњака из различитих области. Што се тиче наше ПУ и МУП-а РС ми смо ангажовали тим најкомпетентнијих, најискуснијих оперативаца са различитих нивоа који предузимају потребне мјере и радње уз надзор поступајућег тужиоца", истакао је Врачар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана