За бизнис идеје 700.000 марака

М. Л.
За бизнис идеје 700.000 марака

Бањалука - Младим људима широм Српске и БиХ који желе покренути друштвени бизнис Фондација “Мозаик” ставила је на располагање фонд од 700.000 КМ.

Ова фондација покренула је кампању за регистрацију и покретање друштвеног бизниса са до сад највећим годишњим фондом за инвестиције у идеје младих, а рок за пријаву је 8. новембар.

- Програм је намијењен младима од 18 до 35 година, којима треба озбиљна инвестиција и менторска подршка. Аплицирати могу сви који имају зрелу, тестирану идеју за друштвени бизнис, али још нису остварили прву продају или су је остварили, а потребна им је подршка за регистрацију друштва ограничене одговорности - истакао је директор програма Омладинске банке, који реализује “Мозаик”, Жељко Пауковић.

Појашњава да се пријавити могу и они који већ имају регистрован бизнис до пет запослених и промет до 50.000 КМ годишње, а желе искористити ову прилику да свој посао претворе у друштвени бизнис.

“Мозаик” младим предузетницима осим максимално 40.000 КМ у новцу нуди и до 20.000 КМ у менторској подршци.

- Друштвени бизниси који се покрену у сувласништву с “Мозаиком” више од пола свог профита усмјериће у рјешавање одређеног друштвеног проблема у заједници - рекао је Пауковић. 

Више од 200 младих из 50 општина широм БиХ је одлучило да своју бизнис идеју тестирају управо у “Мозаиковом” Импакт инкубатору, а њих 11 је већ регистровано након тестирања на тржишту, док су остали у процесу регистрације.

Из “Мозаика” наводе да је први корак за пријаву регистрација у “ЛОНЦУ”, на линку хттпс://њњњ.лонац.про/инвестиција-за-регистрацију-и-покретање-друственог-бизниса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана