Више хиљада грађана са Трга Крајине поручило: Истрајаћемо до краја

nezavisne.com
Више хиљада грађана са Трга Крајине поручило: Истрајаћемо до краја

Бањалука - Више хиљада грађана Бањалуке, Приједора, Модриче, Зенице, Сарајева и других градова БиХ окупило се синоћ на Тргу Крајине у Бањалуци, на тематској вечери тражећи правду за Давида Драгичевића, чије тијело је 24. марта ове године пронађено на ушћу Црквене у Врбас.

Окупљање и овог 27. дана по реду протекло је мирно и без инцидената, а грашани су поново поручили да ће се окупљати све док се, како кажу, не сазна истина у случају Давида Драгичевића.

"Господо, Филипе Ћулуме ,Жељко Каран, Ђорђе Рађену укућани из куће у улици Велибора Јањетовића Јање, Дарко Ћулуме, Драгане Лукач, Дарко Илић, Далиборе Врећо-ви сте саучесници у убиству" рекао је Давор Драгичевић,

Давидов отац и додао да је Давид носио транспарент за Николу Ђуровића и Јована Арбутину, те да неће дозволити да ико више носи транспаренте. Захвалио се, како је рекао, свим поштеним људима у МУП-у који му пружају подршку и дају информације.

У позадини је скоро све вријеме свирала пјесма Давида Драгичевића "Клинац у гету", а скупу су се обратили и бројни Давидови пријатељи који су носили његову слику и читали поруке које су му упутили,

"Ђакац, последње што си ми рекао било је "само ти тренирај" и ево ме сада овдје стојим, истренирана, свако вече у 18:00 часова на тргу и борим се за правду", поручила је Давидова пријатељица.

Бањалучанин, који на трг Крајине, како каже, долази свако вече рекао је да ће истрајавати у томе све док се истина не сазна.

"Емоције ме преплаве сваки пут када дођем, а и вечерас ћу упалити свијећу и истрајаћу заједно са осталим грађанима све док истина не изађе на видјело", рекао је он.

На скупу су поручили да ће се у понедјељак у 15:00 х окупити испред зграде Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци и тражити правду за Давида Драгичевића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана