Велико интересовање за Вишеград на сајму Туризма у Београд

Срна
Велико интересовање за Вишеград на сајму Туризма у Београд

Вишеград - Туристичка понуда Вишеграда привукла је велику пажњу посјетилаца Сајма туризма, који се одржава у Београду, а највеће интересовање показали су за Андрићград и ћуприју, рекла је Срни директор општинске Туристичке организације Оливера Тодоровић.

Тодоровићева је навела да су презентацији туристичке понуде Вишеграда присуствовали представници више туристичких агенција из Пољске и Кине који су већ имали туристичке туре за посјету Вишеграду.


Она је напоменула да спремно дочекују нове туристе, те да је регистрован све већи број бродова који, осим краћег крстарења, могу пловити и до Старог брода гдје се налази Спомен-костурница страдалима у Другом свјетском рату.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да Вишеград има чиме да се поноси када је ријеч о природним љепотама и туристичким понудама, те да је веома поносан што долази све већи број туриста.

"Сајам туризма је прилика да на најбољи начин промовишемо нашу туристичку понуду. Показали смо да осим туристичких атракција, историјских споменика и природних љепота, Вишеград има изузетну гастрономску понуду", додао је Ђуревић.

Он је напоменуо да општина улаже у развој туризма и да се повећава и број смјештајних капацитета.

Четрдесети јубиларни сајам туризма у Београду отворен је 22. фебруара под слоганом "Одмор те чека". Ове године представило се више од 1.100 излагача из Србије, региона и свијета. Сајам се затвара сутра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана