Устав РС мора се поштовати

Д. С.
Устав РС мора се поштовати

Бањалука - Зборник радова са прошлогодишњег научног скупа "Устав и изазови уставног развоја у сложеним државама" промовисан је јуче на Правном факултету Универзитета у Бањалуци.

Овај научни скуп са међународним учешћем, којем је присуствовао и предсједник РС Милорад Додик, одржан је 4. новембра прошле године поводом 25 година од доношења Устава Републике Српске.

Предсједник Академије наука и умјетности РС (АНУРС) и предсједник Организационог одбора скупа Рајко Кузмановић истакао је да 25 година није мали период, поготово када се говори о Уставу и његовом развоју, те државном уређењу.

- Један од закључака скупа, који су преточени у зборник, је да се Устав РС, који су високи представници на одређен начин девастирали, мора поштовати - казао је Кузмановић.

Према ријечима декана Правног факултета у Бањалуци Жељка Мирјанића, развој Српске показује колико је важна борба за заштиту уставности, очување Устава и спречавање његове еволутивне промјене.

- Наш задатак је да образујемо студенте да знају шта се догађа, као и да их учимо о значају и важности поштовања Устава РС - казао је Мирјанић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана