Uspostavljen saobraćaj na relaciji Doboj-Banjaluka

Srna
Uspostavljen saobraćaj na relaciji Doboj-Banjaluka

Doboj - Preduzeće “Željeznice Republike Srpske” saopštilo je da je uspostavljen redovan željeznički saobraćaj na relaciji Doboj-Banjaluka nakon što su otklonjene sve posljedice naleta voza na odron na pruzi koji se dogodio u u subotu, 5. januara, kada je povrijeđen mašinovođa koji se uspješno oporavlja.

Saobraćaj je uspostavljen sinoć i pruga je na dijelu između staničnih mjesta Snjegotina i Jošavka puštena u redovno saobraćanje za vozove.

“Mašinovođa Željeznica Republike Srpske koji je povrijeđen usljed vanrednog događaja operisan je i uspješno se oporavlja u Kliničkom centru u Banjaluci”, navedeno je u saopštenju.

“Željeznice Republike Srpske” zahvaljuju putnicima i korisnicima željezničkih usluga na razumijevanju i strpljenju dok su trajali radovi na ponovnom uspostavljanju željezničkog saobraćaja.

Mašinovođa putničkog voza “Željeznica Republike Srpske” povrijeđen je kada je usljed snježnog nanosa i odrona došlo do iskakanja lokomotive i jednih putničkih kola iz šina na dijelu pruge između staničnih mjesta Šnjegotina i Jošavka, saopšteno je ranije iz “Željeznica”.

Mašinovođa je zadobio povrede glave i lica i kolima hitne pomoći prevezen je u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci, gđe je operisan, dok se jedna putnica iz voza požalila na nelagodu.

Putnički voz naletio je na veliki snježni nanos i odron, a stručne ekipe “Željeznica Republike Srpske” intenzivno su radile na uklanjanju odrona čija je količina bila veća od 50 metara kubnih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana