Успомене сабране у корицама књиге “Човјек из малих огласа” новинара Милана Ракића

М. Л.
Успомене сабране у корицама књиге “Човјек из малих огласа” новинара Милана Ракића

Бањалука - Међу корицама књиге “Човјек из малих огласа” аутора Милана Ракића, пензионисаног новинара, сабрано је 16 прича насталих по истинитим догађајима.

На више од 100 страна Ракић је забиљежио успомене на мајку, студентске дане, земљотрес у Бањалуци и љубав. Друга по реду Ракићева збирка биће представљена публици сутра у 19 часова у Банском двору у Бањалуци.

- Двије приче, “Наши су сви градови свијета” и “Концерт за рибаре и ријеке” настале су још у студентским данима. Остале сам писао у протекле двије године. У књизи сам сабрао приче о стијени у Трапистима гдје се смјењују генерације риболоваца, о мајци и пијетлу најпознатијем на Лаушу, човјеку који је у вријеме рата провео 147 дана у пећини и још многе истините догађаје - рекао је Ракић.

Истакао је да прича по којој је књига добила назив “Човјек из малих огласа”, иако измишљена, добрим дијелом представља предсказање његове судбине.

- Прича говори о новинару и професорици математике које раздваја рат и који се захваљујући малим огласима поново срећу након неколико година - додао је Ракић и захвалио породици и пријатељима који су му помогли да збирка стигне пред читаоце.

Овај агроном у пензији, иза кога је 39 година стажа, у авантуру писања упустио се прије четири године. Из његовог пера настала је прва аутобиографска збирка “Мала кућа под бријегом”, која је свјетлост дана угледала лани, а већ је припремио и нову збирку прича која ће носити назив “Дјевојка са снајпером”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана