Услужне дјелатности шанса за напредак

Д. С.
Услужне дјелатности шанса за напредак

Бањалука - Рјешење за економски напредак Српска треба да тражи у терцијарном привредном сектору, односно услужним дјелатностима, поручено је са округлог стола "Како доћи до концептуалног оквира за дефинисање стратегије одрживог економског развоја РС, чија посљедица ће бити стабилан економски раст"

На округлом столу који је одржан у петак у Бањалуци, у организацији Удружења "Мисли добро", учествовали су представници академске и локалне заједнице, извршне власти, привредници и послодавци.

Професор Економског факултета у Бањалуци Горан Радивојац истакао је да овај округли сто цивилна иницијатива да помогне струци, али и политици, да одреди трасе дјеловања, како би се кренуло у рјешавање животних проблема и функционисања.

- Наша идеја водиља је како доћи до концептуалног оквира за формирање и израду стратегије одрживог економског развоја РС, а све с циљем да из године у годину имамо економски раст - рекао је Радивојац.

Према ријечима професора Тихомира Домазета из Загреба, главно питање је како да економија постане центар свих збивања, како је то могуће остварити уз што је могуће већи економски раст, те да то буде у дигиталној економији.

- Разговарали смо и о образовању, регионалној повезаности, те укључености реалног сектора. Ово је прави почетак новог рјешења и приступа, као и нове сарадње - рекао је Домазет.

Модератор округлог стола Милош Грујић каже да су показали који су то правци којима треба ићи како би биле спроведене реформе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана