Ускоро оптужница против двојице полицајаца због пропуста у случају “Драгичевић”

nezavisne.com
Ускоро оптужница против двојице полицајаца због пропуста у случају “Драгичевић”

Сарајево - Из међународног адвокатског тима који заступа породицу убијеног Давида Драгичевића потврђено је да ће наредне седмице бити подигнута оптужница против двојице припадника МУП-а РС и то због пропуста у истрази.

“То је помак напријед, јер су та два службеника давала контрадикторне изјаве па се може наслутити да је неко највјероватније изнад њих наредио да се уклони тај траг”, рекао је Душко Томић, адвокат и члан поменутог тима, за БХРТ.

С друге стране, на питање новинара “Независних” да ли ће бити подигнута оптужница против двојице полицајаца, његов колега из тима Ифет Ферагет каже да то не зна.

Додаје да су из Окружног јавног тужилаштва Бањалука добили одређено увјеравање да ће се између осталог позабавити и пропустима у истрази када је у питању нестанак доњег веша Давида Драгичевића.

“Овдје се ради о очигледним пропустима у истрази. Одмах сам повукао паралелу са случајем 'Мемић' у Сарајеву гдје је нестала мајица с траговима крви и још нико није оптужен. Овдје су нестале Давидове гаћице и ми никад нећемо придавати велики значај неком доказу, нити ћемо га предимензионирати нити ћемо га минимизирати. Међутим, када нешто нестане, онда увијек полазите од тога да је то најважнији доказ”, наглашава он и истиче да се поставља  питање како је могуће да нестане тако важан доказ, те да је у том смислу међународни правни тим разговарао с тужиоцем и добио одређена увјерења у вези с тим.

“Ту нема шта даље провјеравати, ту постоји врло јасна ситуација шта је од предмета изузето, а шта је нестало. Ако је нестало, онда треба утврдити одговорност оних који су за то одговорни”, истиче Ферагет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана