УИО се коначно рјешава одузетих возила

nezavisne.com
УИО се коначно рјешава одузетих возила

Сарајево - Савјет министара БиХ усвојио је закључак којим се Управи за индиректно опорезивање (УИО) БиХ омогућава да ријеши проблем правоснажно одузетих возила.

Како су "Независне" раније објавиле, возила која испуњавају услове за царињење у БиХ биће продата, док ће она која се због старости не могу увести у БиХ отићи у старо гвожђе.

Из Савјета министара БиХ је саопштено да је испуњена још једна обавеза из Реформске агенде, те да је објављен регистар непореских прихода у којем се, између осталог, наводи да институције БиХ имају укупно 203 различита непореска прихода, ФБиХ 198, РС 286, а Брчко дистрикт 177.

"Завршен је први корак у мапирању непореских давања и слиједи провођење активности за њихово смањивање и хармонизацију у БиХ", саопштили су из Савјета министара.

У четвртак је задужен и овлаштен представник БиХ да настави разговоре по питању сукцесије бивше СФРЈ те да активности које се односе на продају имовине у Њујорку, Бону, Берну и Токију треба спровести у циљу што скорије продаје и расподјеле добијених средстава.

Како је саопштено из Савјета министара, Министарство спољне трговине и економских односа БиХ ће најмање једном годишње информисати министре о Пројекту управљања сливом ријеке Дрине на западном Балкану, којим се јача сарадња БиХ, Црне Горе и Србије, чија је вриједност 8,4 милиона долара, а који ће бити завршен 2020. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана