У недјељу облачно и веома хладно са снијегом

Срна
У недјељу облачно и веома хладно са снијегом

У Републици Српској и Федерацији БиХ у недјељу ће бити претежно облачно и веома хладно са снијегом, уз дневну температуру ваздуха до минус два степена Целзијусова.

Ујутру ће бити облачно и врло хладно уз провејавање слабог снијега повремено, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха биће од минус седам до минус четири, на југу до нула, у вишим предјелима од минус 11 степени Целзијусових. Највиша дневна температура ваздуха биће од минус шест до минус два, на југу до четири, у вишим предјелима од минус осам степени Целзијусових.

Током дана остаје врло хладно уз температуру испод нуле, само ће на југу температура бити пар степени изнад нуле. На сјеверу ће бити облачно и претежно суво, а у осталим предјелима ће падати снијег који постепено јача.

Највише снијега ће пасти у високој Херцеговини и на планинама на југоистоку где се очекује пораст сњежног покривача за око 10-20 центиметара, а због јаког вјетра могуће су и вијавице. И на крајњем југу ће падати сусњежица и снијег.

Вјетар ће бити умјерене јачине сјевероисточног смјера, а у Херцеговини и на планинама на моменте и појачан, саопштио је Федерални хидрометеоролошки завод.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана