У Хрватској црвени метеоаларм због врућина, БиХ и Србија у жутом

Агенције
У Хрватској црвени метеоаларм због врућина, БиХ и Србија у жутом

Загреб - Метеоалармов црвени аларм упаљен је данас на подручју цијеле хрватске јадранске обале, од Истре до крајњег југа као и за Далматинску загору.

Према карти Метеоаларма, управо је хрватски дио Јадрана данас најопасније мјесто у Европи, јер је црвени метеоаларм само ту упаљен, пренио је Индеџ.хр. Према најави метеоролога, температуре ће током дана ићи и до 35 степени Целзијусових.

У Далмацији се и сутра очекују температуре сличне данашњим.

У исто вријеме у БиХ је данас и сутра на снази жути метеоаларм са упозорењем на грмљавинско невријеме.

Жути метеоалрам се пали када вријеме може бити опасно (потенцијално). Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику.

Прогноза времена за Српску за сутра

Мало до умјерено облачно и сунчано, а поподне уз развој облака нестабилно вријеме уз повремену кишу и пљускове са грмљавином. 

Ујутро претежно сунчано уз локално малу, понегдје на истоку и умјерену облачност. Током дана умјерен и појачан развој облачности доноси повремену кишу и пљускове са грмљавином, најприје на истоку, а касније поподне и у већини крајева. Вјетар слаб, сјеверни и сјеверозападни.  Минимална температура ваздуха од 16°Ц до 22°Ц, на југу око 24°Ц. Највиша дневна температура ваздуха од 25°Ц до 31°Ц, на југу и крајњем сјевероистоку до  35°Ц.

Прогноза времена за наредна три дана

У Четвртак(02,08): Ујутро мало и умјерено облачно , а на сјеверу уз ријеку Саву  уз облачније вријеме могућ покоји пљуак са грмљавином. Током дана у Херцеговини и на југозападу земље сунчаније и топлије у осталим крајевима умјерено, понегдје и претежно облачно и нестабилно уз мјестимичну кишу или пљускове са грмљавином, чешћим у источним крајевима. Минимална температура ваздуха од 16°Ц до 22°Ц, на југу до 25°Ц. Највиша дневна температура ваздуха од 27°Ц  до 31°Ц, на југу до 35°Ц.

У Петак(03.08): У петак ујутро на југу сунчано у осталим крајевима умјерено, а на сјеверу претежно облачно понегдје са кишом или пљуском. Током дана промјенљиво и нестабилно вријеме, мјестимично уз кишу и пљусак са грмљавином, док ће на југозападу и југу бити сунчаније.  Минимална температура ваздуха од 15°Ц до 21°Ц, на југу до 24°Ц. Највиша дневна температура ваздуха од 25°Ц  до 32°Ц, на југу и сјевероистоку до 34°Ц.

У Суботу(04.08): Ујутро претежно ведро и сунчано. Током дана стабилније вријеме и претежно сунчано уз локално малу облачност. Минимална температура ваздуха од 14°Ц до 20°Ц, на југу до 23°Ц. Највиша дневна температура ваздуха од 26°Ц  до 33°Ц, на југу до 35°Ц.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана