Tuča radnika ŠG Klekovača-Potoci

ATV
Tuča radnika ŠG Klekovača-Potoci

Protesti ispred Šumskog gazdinstva Klekovača-Potoci danas su eskalirali. Potukli su se radnici, od kojih jedan čuva leđa v.d. direktora Nikole Jankovića, a drugi traži njegovu smjenu.

Sijevale su pesnice, a nakon tuče, po Jankovićevog pristalicu došla je policija, dok je drugog odvezlo vozilo Hitne pomoći. Načelnica opštine kaže da više nema strpljenja. Stanje je alarmantno, poručuje Milka Ivanković.

“Situacija u Istočnom Drvaru je i više nego alarmantna. Došlo je do fizičkog obračuna najvjerovatnije zbog iscrpljenosti kako fizičke tako i psihičke. Saradnici v.d direkotra Nikole Jankovića pokušavaju ucjenama i prijetnjama da isprovociraju situaciju među radnicima i pokrenu lavinu incidenata. Nezvanično imamo saznanje da je u pitanju alkohol, ali policija je preuzela slučaj u svoju nadležnost”, kaže načelnica Istočnog Drvara, Milka Ivanković

Osude stižu i iz sindikata Šumskog gazdinstva Klekovača-Potoci. To što je napadnut radnik koji protestuje već 13 dana, čista je provokacija, kaže Radenko Bosnić, predstavnik sindikata Šumskog gazdinstva.

“Situacija je krajnje alarmantna. Radnici su nezadovoljni jer je v.d. direktor Nikola Janković otpustio radnike iz Drvara i zaposlio nove iz drugih opština.  Radnici su na rubu izdržljivosti i prijete sukobi između radnika iz Ribnika i radnika iz Drvara. Janković i njegovi saradnici provociraju nas koji tražimo svoja prava i njegovu smjenu. On namjerava da nas isprovocira uz podršku svih ljudi iz Ribnika da bi se desio incident. Apelujem da se hitno završi ova gaonija u Šumskom gazdinstvu”, kaže Radenko Bosnić

Dio radnika ispred Šumskog gazdinstva protestuje od 31. oktobra zbog nezadovoljstva radom novoizabranog direktora. Na posao se, kažu, ne vraćaju sve dok Nikola Janković ne ustane iz fotelje direktora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana