Туча радника ШГ Клековача-Потоци

ATV
Туча радника ШГ Клековача-Потоци

Протести испред Шумског газдинства Клековача-Потоци данас су ескалирали. Потукли су се радници, од којих један чува леђа в.д. директора Николе Јанковића, а други тражи његову смјену.

Сијевале су песнице, а након туче, по Јанковићевог присталицу дошла је полиција, док је другог одвезло возило Хитне помоћи. Начелница општине каже да више нема стрпљења. Стање је алармантно, поручује Милка Иванковић.

“Ситуација у Источном Дрвару је и више него алармантна. Дошло је до физичког обрачуна највјероватније због исцрпљености како физичке тако и психичке. Сарадници в.д дирекотра Николе Јанковића покушавају уцјенама и пријетњама да испровоцирају ситуацију међу радницима и покрену лавину инцидената. Незванично имамо сазнање да је у питању алкохол, али полиција је преузела случај у своју надлежност”, каже начелница Источног Дрвара, Милка Иванковић

Осуде стижу и из синдиката Шумског газдинства Клековача-Потоци. То што је нападнут радник који протестује већ 13 дана, чиста је провокација, каже Раденко Боснић, представник синдиката Шумског газдинства.

“Ситуација је крајње алармантна. Радници су незадовољни јер је в.д. директор Никола Јанковић отпустио раднике из Дрвара и запослио нове из других општина.  Радници су на рубу издржљивости и пријете сукоби између радника из Рибника и радника из Дрвара. Јанковић и његови сарадници провоцирају нас који тражимо своја права и његову смјену. Он намјерава да нас испровоцира уз подршку свих људи из Рибника да би се десио инцидент. Апелујем да се хитно заврши ова гаонија у Шумском газдинству”, каже Раденко Боснић

Дио радника испред Шумског газдинства протестује од 31. октобра због незадовољства радом новоизабраног директора. На посао се, кажу, не враћају све док Никола Јанковић не устане из фотеље директора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана