Tri kandidata za direktora, Komić ne odustaje od fotelje

M. Mi.
Tri kandidata za direktora, Komić ne odustaje od fotelje

Banjaluka - Na konkurs za izbor direktora Zavoda za statistiku RS, koji je zatvoren u petak, prijavila su se tri kandidata, među kojima je i aktuelni vršilac dužnosti direktora tog zavoda Jasmin Komić.

U Agenciji za državnu upravu RS rekli su da je konkurs zatvoren, ali da će u obzir uzeti i sve ostale prijave koje stignu poštom u idućih sedam dana.

- Idući korak je formiranje konkursne komisije čija će dužnost biti da pregleda pristigle prijave. Nakon toga, slijede intervjui sa kandidatima koji su ispunili sve uslove i formiranje bodovne liste kandidata koju prosljeđujemo Vladi Srpske, koja je i dužna da imenuje direktora Zavoda za statistiku u roku od mjesec  - rekao je direktor Agencije za državnu upravu RS Aleksandar Radeta.

Na čelu Zavoda za statistiku donedavno je bila Radmila Čičković, koja je postavljena za v. d. direktora “Elektroprivrede RS”. Tada je za v. d. direktora Zavoda za statistiku postavljen ministar nauke i tehnologije RS Jasmin Komić, koji se na kraju i prijavio na konkurs za izbor čelnika te institucije.

- Prijavio sam se na konkurs. Moji prioriteti će, ako budem izabran za direktora, biti vezani za sve vidove jačanja Zavoda za statistiku u kadrovskom, materijalnom i svakom drugom pogledu, kao i  proširenje obima statističkih istraživanja te podizanje kvaliteta na viši nivo. Na taj način ćemo poboljšati sagledavanje svih dešavanja u društvu i privredi jer se statistički podaci vrlo često koriste za razne analize i istraživanja - rekao je Komić i dodao da i sada rade po svim evropskim standardima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana