Trebinje meta usijanih glava Dubrovnika

Ratomir Mijanović
Trebinje meta usijanih glava Dubrovnika

Trebinje - Dok većina Trebinjaca i Dubrovčana svakodnevno posjećuju jedni druge, pazare u oba grada i kupaju se u moru, pojedini dubrovački vlastodršci i huligani još vode svojevrstan “rat”, što pokazuje i posljednji primjer uništavanja promotivnog bilborda grada Trebinja, postavljenog u Dubrovniku prvi put nakon rata.

- Bilbord koji je trebinjska Turistička organizacija postavila na dionici magistralnog puta ka aerodromu Čilipi u Dubrovniku, pocijepan je na više mjesta - potvrdio je direktor te organizacije Marko Radić.

On je istakao da su odmah po dobijanju informacije da je bilbord uništen kontaktirali zagrebačku firmu kod koje su iznajmili prostor za bilbord i zahtijevali da bude obnovljen u najkraćem mogućem roku.

- Bilbord smo zakupili od 16. avgusta do 16. septembra 2018. Sve smo uredno platili, pa očekujemo da novi bilbord bude postavljen u najkraćem roku - naveo je Radić.

Istakao je da postavljanje bilborda nema nijedan element provokacije nego je isključivo riječ o promociji koja se sprovodi i u blizini aerodroma u Tivtu i Podgorici.

Iako su od završetka rata prošle 23 godine, animozitet čelnika grada Dubrovnika prema Trebinju i Trebinjcima se ne smanjuje.

To potvrđuje i činjenica da je direktor dubrovačke Umjetničke galerije Marin Ivanović smijenjen samo dan nakon što je posjetio Trebinje i prisustvovao otvaranju izložbe poznatog trebinjskog slikara Atanasija Popovića.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković odlučio je da smijeni Ivanovića jer je, kako “Glas Srpske” nezvanično saznaje, bez njegove saglasnosti otišao u Trebinje i prisustvovao izložbi na kojoj su prikazana Popovićeva djela, od kojih se neka čuvaju u dubrovačkoj Umjetničkoj galeriji.

Dubrovačka televizija javila je da je Ivanović izgubio povjerenje gradonačelnika odlaskom u Trebinje jer se “taj grad nije izvinio Dubrovniku za ratna stradanja”.

Sa druge strane, prvi čovjek Trebinja Luka Petrović istakao je da ta lokalna zajednica ima dobre odnose sa mnogim gradovima i da su istu namjeru imali i sa Dubrovnikom.

  • Nažalost, gradonačelnik Dubrovnika nije želio da bude ostvarena saradnja sa galerijom, a njegovo mišljenje ne dijele mnogi ljudi u Dubrovniku - rekao je Petrović.

Vatrogasci

Vatrogasci Hercegovine i Hrvatske već nekoliko godina zajedno se bore protiv vatrenih stihija i sprečavaju širenje požara iz jedne države u drugu.

Osim toga, i trebinjski sezonci bez problema rade kod Hrvata, a Dubrovčanima sve manje smetaju Trebinjci na plažama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana