Требиње мета усијаних глава Дубровника

Ратомир Мијановић
Требиње мета усијаних глава Дубровника

Требиње - Док већина Требињаца и Дубровчана свакодневно посјећују једни друге, пазаре у оба града и купају се у мору, поједини дубровачки властодршци и хулигани још воде својеврстан “рат”, што показује и посљедњи примјер уништавања промотивног билборда града Требиња, постављеног у Дубровнику први пут након рата.

- Билборд који је требињска Туристичка организација поставила на дионици магистралног пута ка аеродрому Чилипи у Дубровнику, поцијепан је на више мјеста - потврдио је директор те организације Марко Радић.

Он је истакао да су одмах по добијању информације да је билборд уништен контактирали загребачку фирму код које су изнајмили простор за билборд и захтијевали да буде обновљен у најкраћем могућем року.

- Билборд смо закупили од 16. августа до 16. септембра 2018. Све смо уредно платили, па очекујемо да нови билборд буде постављен у најкраћем року - навео је Радић.

Истакао је да постављање билборда нема ниједан елемент провокације него је искључиво ријеч о промоцији која се спроводи и у близини аеродрома у Тивту и Подгорици.

Иако су од завршетка рата прошле 23 године, анимозитет челника града Дубровника према Требињу и Требињцима се не смањује.

То потврђује и чињеница да је директор дубровачке Умјетничке галерије Марин Ивановић смијењен само дан након што је посјетио Требиње и присуствовао отварању изложбе познатог требињског сликара Атанасија Поповића.

Градоначелник Дубровника Мато Франковић одлучио је да смијени Ивановића јер је, како “Глас Српске” незванично сазнаје, без његове сагласности отишао у Требиње и присуствовао изложби на којој су приказана Поповићева дјела, од којих се нека чувају у дубровачкој Умјетничкој галерији.

Дубровачка телевизија јавила је да је Ивановић изгубио повјерење градоначелника одласком у Требиње јер се “тај град није извинио Дубровнику за ратна страдања”.

Са друге стране, први човјек Требиња Лука Петровић истакао је да та локална заједница има добре односе са многим градовима и да су исту намјеру имали и са Дубровником.

  • Нажалост, градоначелник Дубровника није желио да буде остварена сарадња са галеријом, а његово мишљење не дијеле многи људи у Дубровнику - рекао је Петровић.

Ватрогасци

Ватрогасци Херцеговине и Хрватске већ неколико година заједно се боре против ватрених стихија и спречавају ширење пожара из једне државе у другу.

Осим тога, и требињски сезонци без проблема раде код Хрвата, а Дубровчанима све мање сметају Требињци на плажама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана