Требињац рекордер по броју неплаћених казни

Агенције
Требињац рекордер по броју неплаћених казни

Бијељина - Укупна дуговања возача по основу неплаћених саобраћајних прекршаја премашила су 58 милиона марака, потврђено је из Агенције за идентификациона документа, евиденцију и размјену података БиХ (ИДДЕЕА).

Из ИДДЕЕА су казали да дуг возача у Републици Српској износи 20.996.735 КМ, у Федерацији БиХ 34.754.230 КМ, а у Брчко дистрикту 2.599.716 КМ.

Највећи дужник, према Закону о безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, из Требиња је, а дугује чак 62.654 КМ.

Слиједи га дужник из сарајевске општине Стари Град, који није платио казне у укупном износу од 58.750 КМ.

На неславном трећем и четвртом мјесту налазе се два Брчака, који дугују 51.993 КМ, односно 50.778 КМ. Возач из Маглаја је “накупио” казне у износу од 43.124 КМ, а иза њега слиједе још три возача из Брчког. Огроман број ненаплаћених саобраћајних казни у БиХ је вишегодишњи проблем, а ранији подаци показали су да је највише казни изречено за прекршаје као што су вожња без положеног возачког испита, управљање нерегистрованим возилом, прекорачење брзине, вожња у пијаном стању и слично.

С циљем смањења броја саобраћајних незгода, припадници Министарства унутрашњих послова РС од јуче врше појачане контроле, а посебан акценат је на брзини вожње и присуству алкохола, дрога или лијекова у организму учесника у саобраћају. Из МУП-а напомињу да је у првих шест дана децембра на подручју Српске смртно страдало пет лица у четири саобраћајне несреће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана