Тимови ће рјешавати проблем загађења Дрине и Лима

Срна
Тимови ће рјешавати проблем загађења Дрине и Лима

Вишеград - Ресорни министри Србије, Црне Горе и Републике Српске договорили су јуче на састанку у Вишеграду формирање тимова који ће евидентирати све депоније на ријекама Дрини и Лиму, да би потом био обезбијеђен новац за њихово уклањање.

Министарка за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС Сребренка Голић рекла је да ће ресорна министарства Српске и Црне Горе у року од седам дана формирати тим за ријеку Тару, гдје највећу количину плутајућег отпада чине дрвни сортименти. Она је навела да ће, осим овог, бити формиран још један тим за идентификовање дивљих депонија.

Министар заштите животне средине Србије Горан Триван рекао је да ће Србија помоћи овај пројекат и стручно и финансијски, наводећи да је технологије за збрињавање отпада могуће предложити тек кад буде утврђено шта се тачно налази на депонијама. Он је нагласио да је на сваку дивљу депонију потребно поставити камеру и приступити кажњавању.

- Биће кажњен свако ко буде ухваћен да баца смеће. У Националном парку “Ђердап” не постоји ниједна дивља депонија, јер су камере и репресија одиграли битну улогу - истакао је Триван, додајући да у Србији има више од 4.000 дивљих депонија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана