Temperatura u BiH se spustila do -15, izdano upozorenje građanima

Srna
Temperatura u BiH se spustila do -15, izdano upozorenje građanima

Sarajevo - Zbog ekstremno niske temperature u BiH izdano je upozorenje građanima. Upaljen je žuti meteoalarm koji upozorava na potencijalno opasno vrijeme upaljen je u gotovo cijeloj državi.

Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate praktikovati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima.

U zavisnosti od regije, temperature će se kretati od -8 do 8 stepeni. U Bosni danas prijepodne po kotlinama biće dosta niske naoblake ili magle koji će se većinom zadržati do sredine dana.

U Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne veći dio dana pretežno sunčano. Od poslijepodnevnih sati postepeno povećanje oblačnosti sa zapada prema jugu i istoku zemlje.

Vjetar slabe do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera.

 

Temperature vazduha izmjerene u 07.00 sati: Drvar i Livno -15 stepeni Celzijusa, Bjelašnica i Sanski Most -9, Banja Luka -8, Bihać, Ivan-sedlo, Jajce i Prijedor -7, Bugojno, Doboj, Široki Brijeg i Sokolac -6, Tuzla i Zenica -5, Sarajevo Bjelave -4, Bijeljina -3, Brčko, Gradačac, Srebrenica i Stolac -2, Zvornik -1, Mostar i Trebinje 2 i Neum 3 stepeni Celzijusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana