Температура у БиХ се спустила до -15, издано упозорење грађанима

Срна
Температура у БиХ се спустила до -15, издано упозорење грађанима

Сарајево - Због екстремно ниске температуре у БиХ издано је упозорење грађанима. Упаљен је жути метеоаларм који упозорава на потенцијално опасно вријеме упаљен је у готово цијелој држави.

Временске прилике које се прогнозирају нису неуобичајене, али будите на опрезу ако намјеравате практиковати активности које су изложене метеоролошким ризицима.

У зависности од регије, температуре ће се кретати од -8 до 8 степени. У Босни данас пријеподне по котлинама биће доста ниске наоблаке или магле који ће се већином задржати до средине дана.

У Херцеговини, на западу и југозападу Босне већи дио дана претежно сунчано. Од послијеподневних сати постепено повећање облачности са запада према југу и истоку земље.

Вјетар слабе до умјерене јачине источног и сјевероисточног смјера.

 

Температуре ваздуха измјерене у 07.00 сати: Дрвар и Ливно -15 степени Целзијуса, Бјелашница и Сански Мост -9, Бања Лука -8, Бихаћ, Иван-седло, Јајце и Приједор -7, Бугојно, Добој, Широки Бријег и Соколац -6, Тузла и Зеница -5, Сарајево Бјелаве -4, Бијељина -3, Брчко, Градачац, Сребреница и Столац -2, Зворник -1, Мостар и Требиње 2 и Неум 3 степени Целзијуса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана