Све већа посјећеност и све бољи туристички садржаји на Јахорини

Срна
Све већа посјећеност и све бољи туристички садржаји на Јахорини

Источно Сарајево - У Источном Сарајеву туризам је у успону и треба улагати у њега, јер постоји потенцијал који је потребно усавршавати и промовисати, па ће резултати доћи, истиче директор Туристичке организације града Источно Сарајево Игор Тошић.

Он напомиње да је, захваљујући бројним инвестицијама које су реализоване на Јахорини, уређењу стаза по ФИС-овим стандардима и забавним програмима, зимска сезона у региону почела управо на овој олимпијској планини.


"Јахорина је сада најпосјећенија дестинација у Републици Српској", наводи Тошић у интервјуу за Срну и напомиње да је, према подацима туристичких агенција, Јахорина најтраженија дестинација за боравак.

Тошић наглашава да је зимска сезона одлично почела и да ће тако бити настављено.

На Јахорини ће бити завршен систем вјештачког осњежавања, што гарантује већи број скијашких дана.

Директор Туристичке организације града Источно Сарајево Игор Тошић подсјећа да се ради и велико акумулационо језеро површине 95.000 метара кубних, које ће на љето бити употпуњено воденим садржајима - педалинама, кануима, а ту ће бити и парк за дјецу и стазе за шетњу, чиме ће бити привучен већи број туриста, а Јахорина препознатљива и у љетњој сезони.

Тошић додаје да је, осим Јахорине, значајно и излетиште на Требевићу, које је доживјело експанзију, захваљујући реализованим инвестицијама.

Он напомиње да су и на Равној планини остварене велике инвестиције - завршена је прва фаза гондоле, јединствене у БиХ, те истиче да ће понуда Туристичке организације града Источно Сарајево бити употпуњена када буде завршена друга фаза ове жичаре, која ће ићи до Јахорине.

Тошић каже да је и пећина Орловача микродестинација најпознатија у БиХ тог типа коју посјећује велики број екскурзија и посјетилаца.

Попуњавају се и љетњи садржаји на планини како би се привукло што више туриста и планина живјела током цијеле године.

Тошић наглашава да се посјећеност Јахорине повећала и у љетњим мјесецима, тако да је у прошлој години у односу на 2016. број посјетилаца и ноћења у том периоду повећан за 30 одсто.

Он истиче да је Градска управа Источног Сарајева енергију усмјерила у организацију Европског олимпијског фестивала младих /ЕЈОФ/, који треба да буде одржан у фебруару 2019. године.

Према његовим ријечима, то ће бити велика маркетиншка шанса за промоцију и Источног Сарајева и Јахорине као дестинације, јер ће на ЕЈОФ-у учествовати такмичари из 45 земаља свијета.

Тошић у интервјуу Срни најављује значајну промоцију Јахорине у марту, када ће бити одржан "Егзит" фестивал под називом "Фестивал 84".

Фестивал ће трајати од 15. до 18. марта, а већ је продато 7.000 карата, па се у Туристичкој организацији надају да ће постати традиционалан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана