Сутра почиње анкета о употреби информационо-комуникационих технологија

Срна
Сутра почиње анкета о употреби информационо-комуникационих технологија

Сарајево - Друго по реду истраживање о употреби информационо-комуникационих технологија у домаћинствима БиХ почеће сутра и трајаће до 31. маја на простору цијеле БиХ, саопштено је из Агенције за статистику БиХ, која заједно са ентитетским статистичким заводима спроводи анкету.

Током анкете прикупљаће се подаци о упореби рачунара у домаћинстивима, приступу интернету, врстама мобилних уређаја које становници БиХ највише користе, за које услуге их користе, подаци о демографским и образовним карактеристикама корисника, као и о разлозима због којих их нека домаћинства или појединци не користе.


Циљ истраживања јесте да се прикупе подаци о заступљености и кориштењу информационо-комуникационих технологија у домаћинствима у БиХ који ће бити квалитетан извор података за анализе, планирање и креирање политика развоја информационог друштва у БиХ.

Анкета ће бити спроведена на репрезентативном узорку од 9.043 домаћинства, а узорак обухвата домаћинства са најмање једним чланом старости између 16 и 74 године.

Податке ће путем телефонске анкете и методом лице у лице прикупљати анкетно особље које су акредитовали Агенција за статистику БиХ, Републички завод за статистику Републике Српске и Федерални завод за статистику.

У складу са Законом о статистици БиХ и Законом о заштити личних података, одговори на постављена питања биће строго повјерљиви, а испитаници ће остати потпуно анонимни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана