Сутра киша послије подне, увече јаче падавине

Срна

Бањалука -У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће у првом дијелу дана бити топло и суво вријеме, а јаче падавине очекују се увече и током ноћи.

Ујутру ће преовладавати претежно ведро, а магле може бити око ријека и понегдје по котлинама, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана преовладаваће претежно сунчано и топло вријеме уз дневни развој облачности. Средином дана на западу и југоистоку очекује се јачи развој облака са повременим пљусковима и грмљавином. Пљускови ће бити чешћи у брдско-планинским предјелима.

Увече ће облачност са кишом захватити западне предјеле, а током ноћи се јаче падавине шире од запада преко сјевера ка југу. Киша ће на истоку почети да пада у уторак ујутро.

Јаче, а понегдје и обилније падавине очекују се у већини предјела, осим на крајњем истоку.

Дуваће слаб западни промјењив вјетар, а током ноћи ће са пљусковима повремено бити јаког вјетра.

Минимална температура ваздуха од 12 до 18, на југу до 21, највиша дневна од 27 до 33 степени Целзијусових. Свјежије ће бити у вишим предјелима.

На Бјелашници је у 14.00 часова измјерено 14 степени, на Мраковици 19, у Српцу 20 и на Хан Пијеску 20, на Иван Седлу 21, у Приједору, Новом Граду, Градачцу и Санском Мосту 22, у Бањалуци, Бијељини, Брчком, Мркоњић Граду и на Сокоцу 24, у Добоју, Зворнику, Тузли и Сребреници 25, у Гацку и Шипову 26, у Источном Сарајеву, Бихаћу, Ливну и Сарајеву 27, у Вишеграду 28, а у Фочи, Рудом и Бугојну 29 степени.

У Билећу је у 14.00 часова било 30 степени, у Требињу 31, у Грудама 32, а у Мостару 34 степена Целзијусова.

Метеоролози су за наредне дане најавили нестабилно, али топло вријеме, једино се у уторак, 17. јула, очекује свјежије са честом кишом, пљусковима и грмљавином. Током дана пљускови ће бити јачи, а понегдје ће бити и обилнијих падавина.

Тек крајем дана падавине ће почети да слабе, а у већини предјела престанак се очекује током ноћи. Највиша дневна температура ваздуха од 22 до 26, на југу до 29 степени.

За сриједу, 18. јул, најављено је сунчаније и постепено топлије вријеме, једино ће на истоку бити нешто облачније са краткотрајном кишом током поподнева. Највиша дневна температура ваздуха од 25 до 31 степен.

Сунчано и мало топлије биће и у четвртак, 19. јула, када ће средином дана и током поподнева понегде пасти мало кише. Највиша дневна температура ваздуха од 26 до 32 степена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана