Сутра киша и хладније, у планинама могућ снијег

Срна
Сутра киша и хладније, у планинама могућ снијег

Бањалука - У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће провладавати претежно облачно вријеме са кишом, биће хладније у односу на претходне дане, па је према вечери у планинама могућ снијег.

Ујутро ће бити претежно облачно, на сјеверозападу са кишом понегдје, која ће се током дана премјештати преко централних предјела ка истоку, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

У другом дијелу дана на западу и сјеверу углавном ће бити суво, а могући су и краћи сунчани интервали, док ће у осталим крајевима мјестимично падати слаба киша.

Дуваће слаб до умјерен сјеверни и сјеверозападни вјетар. Јутарња температура ваздуха од пет до 10, на југу 13, а највиша дневна од 10 до 15, на југу до 20 степени Целзијусових.

Метеоролози су и за наредне дане најавили свјеже вријеме, па ће се јутарња температура ваздуха у планинама спуштати испод нуле, а дневна неће прелазити 20 степени. Биће облачно са кишом, у понедјељак чешћом у Херцеговини.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас је било сунчано вријеме са умјереном облачности. У котлинама у централним крајевима прије подне регистрована је магла.

На Бјелашници су данас у 14.00 часова измјерена три степена, а на Чемерну и у Калиновику 12 степени.

На Сокоцу, на Хан Пијеску и на Мраковици било је 14 степени, на Иван Седлу и у Гацку 15, у Крупи на Уни 16, у Сребреници, Невесињу, Рудом, Сарајеву, Бихаћу и Санском Мосту 17, у Бањалуци, Бијељини, Брчком, Зворнику, Вишеграду, Новом Граду и Тузли 18, у Приједору, Српцу, Рибнику, Шипову, Ливну и Градачцу 19, у Добоју, Мркоњић Граду и Бугојну 20 степени.

Херцеговина је и данас била најтоплије, гдје су у Мостару и Грудама измјерена 23 степена, у Требињу 24, а у Неуму 26 степени Целзијусових

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана