Стотине Зеничана на шетњи за Давида Драгичевића и Џенана Мемића

Anadolija
Стотине Зеничана на шетњи за Давида Драгичевића и Џенана Мемића

Зеница - Више стотина грађана Зенице учестовало је у мирној шетњи за Давида Драгићевића, младића из Бањалуке те Џенана Мемића из Сарајева, тражећи да се расвијетли истина о страдању младића. Мирна шетња започела је на Тргу Алије Изетбеговића.

Наташа Гиговић, једна од организатора мирне шетње рекла је како сви желе да истина и правда изађу на видјело.

“Окупили смо се јер нам је доста система, желимо да истина и правда изађу на видјело, Зеничани су се пробудили. Потписиват ћемо петицију, одржати мирну шетњу и надамо се да ће се велики број грађана одазвати овој шетњи”, рекла је Гиговић.

Муриз Мемић, отац младића Џенана Мемића страдалог 8. фебруара 2016. године рекао је како неће одустати од истине о смрти свога сина те је нагласио како је његов син Џенан убијен.

“Двије године и три мјесеца траје моја борба, Тужилаштво Кантона Сарајево намјестило је случај да изгледа као саобраћајна несрећа, али ја имам све доказе да је Џенан убијен. То су докази Тужилаштва и главна тужитељица се боји својих доказа. Двије године они подмећу своју несрећу, вјештак саобраћајне струке др Мирсад Куловић рекао је да нема мјеста контакта и да нема саобраћајне несреће. Комади стакла су потурени на мјесто догађаја, снимак увиђаја показује јасно да се налазило шест комада стакла, а вјештаку машинске струке су дали 83 комада. Главна тужитељица Далида Бурзић је мени 15. марта рекла да је Џенан убијен, да је било нагуравање које је ескалирало. Па су се 26. јуна вратили на саобраћајну несрећу. Од почетка лажу и ја имам доказе да је убиство. Кад нисам одустао на почетку, нећу ни сада”, рекао је Мемић.

Мемић је рекао како је невоља зближила њега и оца Давида Драгичевића, за чију смрт породица такође тврди да се ради о убиству.

“Невоља нас је зближила. Давор Драгићевић је мени дао подршку, отићи ћу и ја у Бањалуку. Видјели сте слике Давида, ако се дијете утопило, нек неко објасни одакле повреде. Ако је Џенана ударило возило које је ишло 50 km/h, гдје су повреде? Повреда нема, осим једне повреде на глави. Случајеви су исти, преписују једни од других. Истину сакрива врх државе, корумпирано тужилаштво и МУП, али има ту и честитих људи. Без подршке не би ишло. Имам подршку медија, али и људи, јавности и без тога не би могло. Ја истину знам, а држава ме тјера да правду узмем у своје руке, ако будем морао и то ћу урадити”, рекао је Мемић.

Грађани Зенице мирном шетњом и петицијом дали су подршку у рјешавању ових случајева уз пароле “Правда за Давида”, “Правда за Џенана” и “Правда за сву нашу дјецу”. На крају мирне шетње грађанима Зенице обратили су се организатори и чланови породице Џенана Мемића, након чега су присутни запалили свијеће и положили цвијеће за ова два младића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана